ReviewPurificator Samsung Cube AX9500 | păreri și review

Purificator Samsung Cube AX9500 | păreri și review

Cu purificatorul Samsung Cube AX9500 (AX47R9080SS/EU) m-am mai întâlnit în trecut, dar acum l-am testat timp de aproximativ 5 săptămâni și ideea de la care am plecat cu testarea sa a fost reducerea prafului din apartament, dar și îmbunătățirea calității aerului. În cele ce urmează îți voi prezenta acest purificator, funcțiile pe care le are, dar și părerile pe care le-am tras după folosirea sa.

Despre Samsung Cube AX9500

Samsung Cube AX9500

Samsung Cube AX9500 are un design plăcut și poate fi integrat ușor în apartament. Spre exemplu, eu l-am ținut o perioadă în sufragerie și apoi l-am mutat în birou pentru a vedea ce diferență face din punct de vedere al prafului.

Colțurile rotunjite îl face un obiect prietenos cu persoanele mai neîndemânatice care se lovesc adesea de mobila de prin casă și pentru este ideal apartamentele și casele cu copiii. În ceea ce privește dimensiunile de 367 x 436 x 380 mm, putem spune că trebuie să amenajezi casa astfel încât să își găsească locul natural într-o încăpere, mai ales că aceasta acoperă 48 de mp și poate servi chiar și 2 sau 3 camere amplasat pe un hol de legătură.

Cube AX9500 oferă și conectivitate prin Wi-Fi, permițându-ți să controlezi purificatorul de aer de la distanță prin intermediul aplicației SmartThings. Aceasta îți permite să ajustezi setările dispozitivului, să monitorizezi calitatea aerului din casă și să primești notificări atunci când este timpul să schimbi filtrele. În plus, Samsung Cube AX9500 este compatibil cu dispozitivele de asistență vocală, precum Alexa și Google Assistant, facilitând controlul dispozitivului prin comenzi vocale.

În ceea ce privește calitatea aerului, valorile sunt afișate cu diferite culori, în funcție de calitate aerului, Albastru însemnând că valorile sunt bune, Verde este pentru valorile normale, iar Galben și Roșu pentru valori ridicate și foarte ridicate. Valorile PM10, PM 2.5 și Gas sunt măsurate cu ajutorul unor senzori amplasați într-o parte pe filtru. Tocmai din acest motiv, trebuie să eviți așezarea lui în imediata apropiere a altor obiecte masive din casă.

senzori Cube AX9500

Cube AX9500 poate lucra alături de alte purificatoare compatibile pentru a acoperi o suprafață mai mare datorită design-ului său modular care permite montarea unui purificator suplimentar deasupra fără a fi nevoie să folosești două cabluri de alimentare.

Cube AX9500 modular

AX9500 și SmartThings

În imaginile de mai jos poți vedea interfața aplicației și setările privind modurile în care poate funcționa. De asemenea, vei vedea că există posibilitatea de a-i seta un program astfel încât să nu funcționeze dacă nu ești acasă, dar în același timp îl poți seta să își înceapă activitatea cu o perioadă înainte de a ajunge pentru a avea aerul deja filtrat când intri în apartament.

Cube AX9500 aplicatie

Cube AX9500 – filtre

Purificatorul, pe numele său de cod AX47R9080SS/EU utilizează un sistem de filtrare care include un filtru HEPA și unul de cărbune activ pentru a elimina eficient particulele de praf, polenul, mirosurile neplăcute, alergeni și bacterii din aer. Filtrul HEPA captează până la 99,97% din particulele cu dimensiuni de până la 0,3 microni, în timp ce filtrul de carbon activ elimină mirosurile și gazele nocive.

În ceea ce privește schimbarea filtrelor, nu trebuie să îți faci griji deoarece purificatorul te va avertiza atunci când este timpul.

Iată și cele două filtre ale purificatorului în mijloc și dreapta. În stânga poți observa o protecție mai degrabă care se asigură că particule foarte mari de praf sau obiectele nu pot ajunge în purificator.

Puncte forte

  • Acoperă un apartament de 2-3 camere (47㎡);
  • Funcția Wind-Free îl face extrem de silențios;
  • Poate fi programat prin aplicație;
  • Funcție self check (verificare automată a defecțiunilor).

Puncte slabe

  • Încărcătorul nu are loc oriunde;
  • Prețul ridicat.

Așa cum am menționat mai sus, încărcătorul este destul de voluminos și nu va avea loc oriunde, dar partea care intră în priză este reglabilă și permite folosirea lui, atât într-o priză de perete orientată pe verticală, cât și într-o priză orientată pe orizontală. Cu toate acestea, mi-ar fi plăcut să fie alimentat printr-un cablu clasic și curentul să fie transformat în interiorul purificatorului la intensitatea necesară.

AX9500 incarcator

Cube AX9500 – specificații

Capacitate47㎡
Nivel zgomot (dBA)50 dBA
Dimensiuni nete (L x Î x A)367 x 436 x 380 mm
Greutate brută12.2 kg
Consum de energie (W)35 W

Cube AX9500 – păreri

pareri AX9500

Acest purificator este o soluție bună pentru a menține calitatea aerului din locuința ta la un nivel optim. Cu tehnologia sa de filtrare eficientă, monitorizarea în timp real a calității aerului și conectivitatea inteligentă, Cube AX9500 este o alegere excelentă pentru cei care doresc un mediu de viață mai sănătos și mai confortabil.

Eu am ales să-l amplasez o perioadă în sufragerie și în ultima săptămână de testare în birou deoarece am vrut să văd care este efectul lui asupra prafului și am rămas plăcut surprins că nivelul de praf în care era amplasat a scăzut considerabil, dar a avut și un efect asemănător și pentru camerele din imediata apropiere. Acest lucru mi-a fost confirmat faptul că deși deschideam geamurile în dormitor sau în birou, purificatorul începea să intre în funcțiune semn că a intrat în contact cu aerul nu tocmai ideal al Bucureștiului.

În opinia mea, este un purificator care și-a făcut treaba cu briou, designul elegant i-a permis să se integreze cu ușurință în spațiul din apartament ul meu, dar din cauza faptului că are nevoie de spațiu ca să filtreze aerul și să citească informațiile cu privire la calitatea acestuia corect, a trebuit să iau în considerare relocarea altor obiecte din cameră pe perioada utilizării.

Samsung Cube AX9500 – preț


Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!