Ce trebuie să faci ca bateria telefonului să țină mai mult

Ești aici: Calculatorescu » Telefoane » Ce trebuie să faci ca bateria telefonului să țină mai mult

Te-ai săturat să stai legat de priză sau de bateria externă și vrei ca bateria telefonului să țină mai mult? În articolul de mai jos ofer câteva soluții.

Atunci când cumperi un telefon nou unul dintre cele mai importante aspecte este bateria, asta pe lângă camera foto care trebuie să scoată imagini cât mai instagramabile. Dar degeaba ai cea mai bună cameră foto dacă nu ai baterie ca să o poți folosi.

Cel mai neplăcut lucru este să stai cu telefonul toată ziua lângă priză sau să ai nevoie de o baterie externă chiar și pentru o zi normală.

bateria telefonului să țină mai mult

Ajungem și la scopul articolului.

Ce poți face ca bateria telefonului să țină mai mult?

Există câteva lucruri pe care le poti face ca prelungești autonomia acumulatorului, dar și mituri despre care vom vorbi la finalul articolului.

 • folosește Wi-Fi atunci când ai ocazia, nu date mobile;
 • ține datele oprite când nu ai nevoie de ele;
 • la fel și locația;
 • ține bluetooth închis;
 • oprește funcția NFC;
 • scade luminozitatea ecranului;
 • folosește wallpapere închise la culoare;
 • folosește o rezoluție mai mică;
 • oprește notificările de care nu ai nevoie;
 • șterge aplicațiile pe care nu le folosești;
 • eliberează memoria cache;
 • Power Saving mode.

Wi-Fi-ul are nevoie de mai puțină baterie pentru a folosi internetul decât datele mobile, iar dacă nu folosești internetul prea mult cel mai bine ar fi să-l ții închis, același lucru poți face și cu locația.

Bluetooth și NFC sunt două funcții de care ai nevoie doar ocazional și cel mai bine ar fi să le ții închise și din motive de securitate mai ales că rețelele Bluetooth sunt ușor de accesat ilegal.

Luminozitatea ecranului, wallpaperele pe care le folosești și rezolutia afectează foarte mult durata bateriei pe timpul unei zile. Dacă în ceea ce privește luminozitatea lucrurile sunt evidente, cu cât mai mică, cu atât folosește baterie mai puțină, în cazul wallpaperelor și rezoluției voi explica mai jos care e treaba.

 • Zonele negre ale imaginii de fundal folosesc mult mai puține resurse pentru a fi afișate, iar în cazul unor tehnologii telefonul poate chiar opri ledurile din acele zone și astfel consumul de energie pentru o zonă neagră este 0.
 • Majoritatea telefoanelor vin cu rezoluții UHD și acum să fim serioși, chiar avem nevoie de o astfel de rezoluție pe un ecran așa de mic sau putem să fim mulțumiți și cu FHD?

Notificările fiecărei aplicații necesită adesea conexiune la net, dar și ca aplicația să ruleze în fundal. Astfel, le poți opri pe cele de care nu ai nevoie. De exemplu, eu folosesc aplicații precum LinkedIn. YouTube, GuruShots și Telegram, dar nu am nevoie de notificările de la ele pentru că le verific destul de rar și pe YouTube când intru deja știu ce vreau să văd sau mă uit în recomandări.

Șterge aplicațiile pe care chiar nu le folosești pentru a nu le lăsa pe acestea să-și facă update-uri periodice, dar nici să ruleze în background.

Funcția Power Saving deja face multe dintre lucrurile pe care le-am zis mai sus și dacă te trezești cu 30% baterie și o zi întreagă în față cel mai bine ar fi să o activezi și să folosești doar funcțiile de care ai nevoie ale telefonului.

Ajungem și la partea cu mituri despre bateria telefonului

Deși sunt atât de multe încât trebuie un articol separat pentru asta pe care chiar cred că o să îl scriu, mai jos sunt trei dintre cele mai cunoscute mituri și de ce nu funcționează.

Dacă încarci telefonul peste noapte va afecta bateriafals

O dată ce bateria ajunge la 100% procesul de încărcare se va opri și va fi reluat doar când bateria va scădea așa că nu va intra curent toată noaptea în baterie și aceasta nu se va supraîncălzi.

Dacă pui telefonul sau bateria în concelator o vei reseta cumvafals

Ca să folosesc expresia în engleză, thats dumb! să expui telefonul la temperaturi extreme, cald sau frig, este de nerecomandat și vei grăbi procesul de degradare

Lasă bateria să se descarce până la 0%fals

Ba din contră, nu e recomandat să lași telefonul să se descarce de tot prea des. Recomandat este ca telefonul să fie tot timpul între 20 și 80%.

Știri din tehnologie – mai 2020

Domeniul filelist.ro a fost sechestrat într-un dosar penal, dar în aceeași zi a fost redeschis pe un domeniu nou, filelist.io.
265FaniÎmi place
4AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Cum alegi cea mai bună imprimantă pentru acasă

Vorbeam într-un articol anterior despre tipuri de imprimante și modul în care sunt folosite acestea. Acum a venit timpul să vorbim despre...

Aplicație: scanare documente free cu telefonul

Am pornit cu ideea de a face un ghid de scanare documente care să te ajute atunci când trebuie să trimiți un...

Cea mai bună aplicație meteo pentru telefon

În încercarea de a găsi cea mai bună aplicație meteo pentru telefon am testat multe și în cele ce urmează vorbim despre...

Cum poți afla câți vizitatori are un site

Dacă lucrezi în social media sau marketing, cu siguranță te-ai întrebat cel puțin o dată câți vizitatori are un site. Adesea, acest...

Extensii Google Chrome pe care trebuie să le folosești

Există foarte multe extensii Google Chrome care îți pot face viața și munca mai ușoară. În articolul acesta vom vorbi despre o...

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Înscrie-te la newsletter

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!