Ești aici: Calculatorescu » Software » Tor browser – ce este și cum îl poți folosi

Tor browser – ce este și cum îl poți folosi

Tor Browser este un browser web de tip open source disponibil gratuit care permite navigarea pe internet în mod anonim. Acesta se bazează pe rețeaua Tor, un sistem de comunicații care utiliză tehnologia pentru a ascunde identitatea utilizatorilor și a proteja confidențialitatea acestora.

Cum funcționează Tor Browser?

Prin intermediul Tor Browser, traficul tău web este transmis printr-o serie de relee alese aleatoriu înainte de a ajunge la destinația finală. Fiecare releu „decapsulează” un strat de criptare pentru a dezvălui următoarea destinație a datelor, fără a avea acces la informațiile originale sau la destinația finală. Acest proces asigură că fiecare punct intermediar în rețea cunoaște doar locația imediat precedentă și următoarea, dar nu și originea sau destinația finală a datelor.

Cum îl poți folosi?

Poți descărca Tor Browser de pe site-ul oficial al Proiectului Tor. Este disponibil pentru sistemele de operare Windows, macOS și Linux. Odată instalat, poți naviga pe internet în mod anonim deoarece browserul îți va ascunde adresa IP și va cripta traficul tău, protejându-te împotriva supravegherii și analizei traficului de rețea. De asemenea, acesta îți va permite să accesezi site-uri web .onion, care sunt parte din dark web, o parte a internetului care nu este indexată de motoarele de căutare convenționale.

- Advertisement -

Tor Browser vine cu setări de securitate îmbunătățite, care te protejează împotriva urmăririi și a scripturilor dăunătoare. Cu toate acestea, nu ești 100% în siguranță nici dacă folosești Tor deoarece există mai multe moduri în care identitatea ta poate fi aflată pe internet.

Lucruri de luat în considerare

Utilizarea Tor Browser poate încetini viteza de navigare datorită modului în care traficul este redirecționat prin rețea. De asemenea, este important să fii conștient de riscurile legate de accesarea „dark web-ului”, care poate găzdui conținut ilegal sau dăunător. Acest browser de internet nu te protejează automat împotriva tuturor amenințărilor online, așadar este esențial să adopți practici de navigare prudente și să utilizezi soluții de securitate suplimentare.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,061UrmăritoriÎmi place
1,297UrmăritoriVezi cont
68AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!