A venit toamna și e timpul să adunăm cele mai interesante știri din tehnologie din septembrie 2021. Nici nu știu când a trecut anul ăsta, dar avem timp destul să bifăm toate punctele de pe to do list-ul de la început de an.
Cu ocazia aceasta vreau să vă spun că fiecare vizualizare făcută acestui articol mă motivează să dedic mai mult timp în fiecare zi pentru a selecta știrile care mi se par interesante. Așadar, cu un simplu share sau cu o recomandare mă poți ajuta să postez mai des și să cresc site-ul.
The OLED+986 and OLED+936 oferă o versiune îmbunătățită a procesorului Philips cu inteligență artificială.
Generația 2021 de televizoare OLED+ dispune de o nouă versiune îmbunătățită a suitei de procesare oferită de Philips, procesorul de imagine Intelligent Dual Picture Engine este singurul care oferă AI Smart Bit Enhancement 2.0, AI Machine Learn Sharpness și funcția Perfect Natural Reality.

Ambele televizoare OLED+ beneficiază de acum de versiunea tehnologiei unice Ambilight pe patru laturi care se combină cu calitatea superbă a imaginii celei de-a 5-a generații de procesoare P5 pentru a oferi experiența de vizionare deosebit de captivantă. De asemenea, noile televizoare OLED + beneficiază de panouri OLED performante, cu o îmbunătățire de 20% a luminozității.
Digitaliada vine în ajutorul elevilor și profesorilor în contextul școlii online.
Hubul de resurse Digitaliada.ro pune la dispoziție acum 12 noi ghiduri de predare prin metode digitale, pentru matematică, TIC și limba română dezvoltate pentru clasele V-VIII.
În plus, Platforma Digitaliada, care a devenit esențială pentru multe dintre școlile din România în decursul anului trecut, continuă să fie utilizată de 850 de școli și aduce în plus anul acesta noi funcționalități și secțiuni interactive pentru utilizatori.
Și în acest an școlar, la nivel rural, 6.800 de elevi, din cele 50 de școli incluse în program, vor continua să învețe în laboratoare digitale complet echipate de Fundația Orange cu peste 2.400 de tablete și alte echipamente IT.
În plus, clienții Orange continuă să beneficieze de trafic de date gratuit la accesarea Platformei Digitaliada, dar și a celor peste 2.000 de resurse educaționale pentru clasele I-VIII disponibile pe www.digitaliada.ro.
Genesis lansează moușii de gaming Krypton 200 și 220 un design ergonomic, o greutate redusă, butoane programabile, memorie internă pentru setări și iluminare RGB, dar și senzor performant care urmărește mișcările cu o viteză de până la 66 inci pe secundă având o rată de raportare de 1000 Hz
Aceștia vor fi disponibili de Black Friday la pretul recomandat de 65 de lei pentru Krypton 200, respectiv 72 de lei pentru Krypton 220.

China interzice criptomonedele și valoarea Bitcoin scade puțin, să vedem cât de repede/dacă își revine la valoarea de dinainte.
Comisia Europeană a decis că toate device-urile (dintre care amintim: telefoane, tablete, camere foto, căști, boxe portabile și console portabile) vor trebui să folosească USB-C.
Google Pay poate fi folosit de luna aceasta pe telefoanele Samsung pentru a realiza plăți contactless, într-un mod simplu și sigur. Utilizatorii trebuie doar să descarce aplicația din Google Play și să o aibă la îndemână atunci când vor să facă o achiziție. De asemenea, aceasta funcționează și cu Galaxy Watch4.
Samsung a anunțat un nou parteneriat cu Muzeul Louvre.

The Frame se mândrește acum cu un catalog cu peste 1.500 de opere de artă din 42 de țări diferite de care utilizatorii se pot bucura la o calitate de imagine 4K de la muzee și galerii de artă din întreaga lume, precum Muzeul Prado din Madrid, Muzeul Albertina din Viena, Tate Modern din Londra, Muzeul Van Gogh din Amsterdam, Muzeul de Stat Hermitage din Sankt Petersburg și LUMAS.
Încă de când am lansat portofoliul de televizoare de lifestyle în 2017, ne-am concentrat pe dezvoltarea platformei Art Store cu parteneri de prestigiu. Ne dorim să oferim mult mai mult decât un simplu televizor, invitând Arta în casele proprietarilor de The Frame de pretutindeni. În acest catalog se numără lucrări a sute de artiști, acoperind perioade diverse, de la civilizațiile antice până la arta modernă. În acest an, suntem mândri să ne unim forțele cu unul dintre cele mai renumite muzee din lume, Louvre, pentru a îmbunătăți această colecție și pentru a împărtăși gusturile artistice ale patrimoniului francez cu întreaga lume – a explicat Wonjin Lee, President and Head of Service Biz Team, Samsung Electronics.
OnePlus adaugă modul foto XPan Mode seriei OnePlus 9, în parteneriat cu Hasselblad.
Monitorizarea tensiunii arteriale de pe Galaxy Watch ar putea ajuta pacienții cu boala Parkinson.
Un studiu recent publicat într-una dintre cele mai importante reviste medicale, Frontiers in Neurology. Studiul a arătat că monitorizarea tensiunii arteriale pe Galaxy Watch ar putea ajuta pacienții cu boala Parkinson (PD) să-și gestioneze în mod eficient hipotensiunea ortostatică (OH), o formă de tensiune arterială scăzută cauzată de dilatarea vaselor de sânge.
Hipotensiunea ortostatică este un simptom comun și dificil care afectează persoanele care suferă de PD. Acesta este greu de verificat doar prin observarea simptomelor, iar problema poate rămâne nedetectată la măsurarea TA. Dacă am putea folosi un ceas inteligent pentru a măsura TA pacienților în mod regulat și pentru a detecta potențialele probleme într-un stadiu incipient, aceasta ar ajuta cu adevărat la tratarea și gestionarea PD, a spus echipa de cercetare a Samsung Medical Center.
Digital Crusade dă start sezonului 4 cu turneul de League of Legends în cadrul căruia echipele locale și din regiune se luptă pentru premii de 10.000 de euro.
În cadrul turneului final de League of Legends, 8 echipe din România, Moldova, Ungaria, Bulgaria și Ucraina se vor lupta pentru premiile puse în joc.
Turneul se va juca în sistemul fiecare cu fiecare, iar primele patru clasate vor accede în semifinale.
Semifinalele și finalele vor fi organizate pe 21 și 22 octombrie în Cluj-Napoca, la LAN-ul din Zazen-Urban Verde.
Sezonul începe astăzi, 15 septembrie, iar în fiecare săptămână vor exista câte două etape. Datele acestora sunt: 18, 22, 25 și 29 septembrie, 2 și 6 octombrie.
Biletele pentru Digital Crusade sezonul 4 pot fi achiziționate de aici.
Orange lansează Djia, asistentul virtual call center care oferă clienților suport vocal în limba română.
Prin intermediul acestuia, clienții vor putea afla informații despre factura lor, resursele disponibile în abonament sau despre numărul lor de client.
Prin lansarea Djia, continuăm procesul de digitalizare a canalelor de asistență pentru clienți, pentru a răspunde mai repede și mai eficient nevoilor lor. Djia permite reducerea timpului de apelare prin identificarea clienților înainte de a fi transferați și îi ajută să obțină răspunsuri la întrebările lor fără a fi nevoiți să aștepte ca un operator să fie disponibil. Este un proces început încă din luna aprilie, care în faza de pilot a avut o rată de succes de peste 52% și care în timp va fi îmbunătățit.Djia se alătură astfel lui Djingo, chatbot-ul care oferă suport clienților Orange prin intermediul canalului de chat de pe orange.ro. Cu ajutorul lor vom putea să oferim clienților o experiență digitală completă ce se îmbină perfect cu implicarea și experiența colegilor noștri din echipa Customer Care. – Irina Matea, Customer Service Director, Orange România.
Philips Sound prezintă căștile premium TWS Philips Fidelio TI.

Philips Fidelio T1 oferă un design premium în doua variante: negru sau argintiu cu finisaj de metal periat. De asemenea, conține o inserție din piele sustenabila Muirhead – în negru sau cafeniu (în funcție de model).
Autonomia acestor căști se pare că este de 9 ore plus 25 de ore de la carcasa de încărcare. Fără funcția de ANC, autonomia crește la 13, respectiv 35 de ore.
Samsung România lansează, pentru prima dată în țara noastră, competiția națională Solve for Tomorrow. Competiția se adresează elevilor de liceu (16-18 ani) și își propune să aducă împreună tehnologia, educația, soluțiile eficiente și sustenabile pentru a rezolva probleme ale comunității. În cadrul competiției, prin îmbinarea tehnologiei cu educația și creativitatea, tinerii își vor putea aduce ideile la viață, cu ajutorul sesiunilor de mentorat și al cursurilor de Sustainable Design Thinking organizate de Samsung România.
“Este deja o certitudine faptul că, pentru generațiile tinere, educația și tehnologia sunt strâns legate între ele și fac echipă bună. De-a lungul timpului, prin programele Samsung, ne-am dorit să provocăm periodic tinerii prin programe educaționale având ca scop îmbunătățirea calității vieții și a societății în care trăim, cu ajutorul tehnologiei și a creativității. Astfel a luat naștere și competiția Solve for Tomorrow, care este deja cunoscută la nivel internațional iar anul acesta se va desfășura pentru prima oară și în România. Ne-am propus să aducem împreună educația, tehnologia, gândirea inovatoare și să le oferim tinerilor posibilitatea de a-și aduce la viață ideile în timp ce își dezvoltă noi abilități și o gândire axată pe soluții sustenabile, cu scopul de a face un bine comunității din care fac parte”, a declarat Simona Panait, Marketing Director România & Bulgaria, în cadrul Samsung Electronics România.
Competiția națională Solve for Tomorrow este formată din două etape principale. În prima etapă, aceștia se pot înscrie individual sau în echipe de până la cinci membri, indiferent de ce studii sau calificări au, completând formularul de înscriere. În urma evaluării, membrii juriului vor selecta 25 dintre ideile înscrise pentru participarea la activitățile din etapa a II-a a proiectului. Cei selectați în etapa a doua vor putea participa la workshop-uri și sesiuni de mentorat care îi vor ajuta să își dezvolte ideile inovatoare pentru a găsi soluții la diversele provocări din societatea noastră.
VALORANT introduce în joc, cu noul update, skin-uri noi, meme-uri și o nouă hartă.
Noua hartă, Fracture, este localizată într-un centru de cercetare abandonat și deteriorat de timp. Design-ul hărții este împărțit în două zone cu un aspect complet diferit care au rezultat în urma unui experiment eșuat, creând o ruptură în timp și spațiu. Punctul A al hărții este o zonă aridă, un deșert în care se află clădirile deteriorate ale centrului de cercetare, iar punctul B se află într-o zonă plină de vegetație, care a acaparat clădirile distruse ale centrului. Aceste două zone spun o poveste din punct de vedere vizual care stârnește curiozitatea jucătorilor, punând sub semnul întrebării natura experimentelor care au avut loc în acel centru de cercetare abandonat. De asemenea, design-ul radical diferit face orientarea jucătorilor mult mai ușoară și favorizează comunicarea cu echipa.
Toți jucătorii care parcurg nivelele din noul Battle Pass se pot bucura de următoarele item-uri:
- Skin-ul Artisan Ghost
- Brelocul pentru arme Time’s Up
- Brelocul pentru arme Artisan
- Spray-ul Nice Try!
- Versus // Phoenix + Card Phoenix
Jucătorii care cumpăra cu 1000 de VP varianta premium a Battle Pass-ului se vor bucura de următoarele items, în plus:
- Animație melee Artisan Foil
- Artisan Phantom
- Nitro Operator
- Nitro Vandal
- Varnish Sheriff
- Brelocul pentru arme Follow Me
- Spray-ul Does Not Compute
- Unstoppable // Card Reyna
E oficial, Instagram renunță la swipe-up și înlocuiește funcția cu un sticker cu link, momentan disponibilă celor care aveau înainte swipe-up.
Windows 11 va fi lansat oficial pe 5 octombrie sub forma unui update gratuit dacă ai deja Windows 10 instalat.
Ghișeul.ro adaugă opțiunea de a plăti utilitățile direct în platformă.
LinkedIn renunță la stories. Sper că este începutul unui noi trend în care fiecare aplicație rămâne să facă ce știe mai bine.
HBO Max ajunge în România abia în 2022. Cam târziu ținând cont că HBO Go are deja multe bug-uri și adesea nu mai am Continue Watching sau îmi ia episoade terminate pe jumătate de la început.
Google Calendar îți va arăta statistici despre cât timp ai pierdut în meeting-uri care puteau fi un mail.