Ești aici: Calculatorescu » Știri IT » Știri din tehnologie – martie 2020

Știri din tehnologie – martie 2020

Am ajuns în a treia lună din an și încă avem foarte multe evenimente în zona de tech amânate din cauza coronavirusului. Cu toate astea, industria nu se oprește și avem parte de știri și lansări interesante.


Lenovo a anunțat portofoliul ThinkPad 2020 Printre modelele noi se numără:

  • ThinkPad T14, T14s și T15;
  • ThinkPad X13 and X13 Yoga;
  • ThinkPad L14, L15, L13 și L13 Yoga.

Motorola lansează moto g8, un telefon cu o baterie de 4.000 mAh și o cameră foto de 16MP cu focalizare rapidă.

- Advertisement -

Google aplică pentru o licență care i-ar permite să lucreze din nou cu Huawei. Detalii pe androidcentral.com.


Aplicațiile AnTuTu pentru benchmark au fost scoase din Google Play din cauza faptului că au fost achiziționate de o firmă care are legături cu furtul de date.


Huawei oferă dezvoltatorilor 90% din profitul aplicațiilor din AppGallery. Deși experiența mea cu Mate 30 Pro nu a fost așa de wow precum doream, trebuie să știi că dacă ești developer de aplicații și vrei să îți înscrii aplicația în AppGallery poți face un profit destul de bun din asta, mai ales că vânzarea telefoanelor fără serviciile google nu a scăzut chiar așa de mult precum preconizau toți.


Platforma Digitaliada – sprijin pentru profesori, elevi și părinți. Astfel, Digitaliada este o variantă bună pentru cei care stau acasă din cauza Coronavirus. Mai jos informațiile din comunicatul de presă.

Dacă sunteți profesor, vă rugăm să consultați ghidurile de utilizare online, pentru a lucra prin platforma de Învățare și Testare online. Printre alte lucruri, puteți ține legătura, atât cu elevii, cât și cu părinții lor, puteți crea și trimite teste sau teme online către elevi.

Pentru matematică există deja pe platforma peste 200 de probleme demonstrate în aplicația GeoGebra, 84 de lecții și peste 1.000 de exerciții disponibile, pe diferite grade de dificultate, pe care elevii le pot utiliza pentru consolidarea și recapitularea cunoștințelor.

Dacă aveți de gestionat o singură clasă, vă recomandăm să creați un cont de Profesor și apoi să creați o clasă prin contul dumneavoastră și să adăugați elevii.

Daca aveți de gestionat mai multe clase, vă recomandăm să creați un cont de Școală, prin intermediul căruia veți crea mai multe clase și veți adăuga elevii în platformă.

- Advertisement -

Dacă sunteți părinte sau profesor puteți folosi peste 1.000 de resurse educaționale deschise create pentru dezvoltarea și evaluarea competențelor elevilor pentru învățământul gimnazial și primar:

  • peste 500 de teste și evaluări semestriale în format digital, dezvoltate cu ajutorul aplicațiilor Kahoot!, Quizizz și Socrative.
  • peste 200 de probleme de matematică pentru ciclul gimnazial, demonstrate cu ajutorul aplicației GeoGebra.
  • 25 de tutoriale video pentru predarea matematicii.
  • peste 500 de resurse digitale pentru învățământul primar si gimnazial, înscrise de profesori din toata țara în concursul #Digitaliada.

Resursele educaționale deschise care pot fi accesate în mod gratuit, pot fi filtrare pe categorii de interes după disciplină, clasă, tipul de lecție și gradul de dificultate dorit.


Samsung lansează în România noua serie Galaxy S20. Aceasta este formată din trei smartphone-uri: Galaxy S20, Galaxy S20+ și Galaxy S20 Ultra. Nu dau mai multe detalii decomandată deoarece voi reveni curând cu un clip de unboxing și cu un articol de review pentru telefon.


Microsoft reușește să atingă 1 miliard de instalări ale Windows 10 pe calculatoarele din întreaga lume. Dacă dorești și tu să faci upgrade am scris, în alt articol, cum faci un stick bootabil cu Windows 10.


Vasco Electronics intră pe piața din România. Dispozitivele Vasco permit comunicarea în peste 50 de limbi, vorbite de mai bine de 90% din populația lumii așa că este un gadget foarte util pentru cei care călătoresc des în țări unde găsești greu pe cineva care să vorbească engleza.

Din ce am văzut pe site-ul lor, vasco-electronics.ro, prețul dispozitivelor începe de la 1185 RON și ajung pe la 2300 RON dacă iei un dispozitiv mai performant alături de un scaner de text.


Orange anunță lansarea Yoxo, un nou tip de abonament digital, prin intermediul căruia poți rezolva totul online, de acasă, având în același timp control asupra resurselor și a costurilor.

Prin intermediul Yoxo, Orange încurajează și sprijină clienții să acționeze în mod responsabil rămânând acasă, dar conectați cu cei apropiați. Pot face asta în completă siguranță direct de pe telefonul mobil utilizând aplicația dedicată, Yoxo.

Principalele beneficii, în opinia mea: renunți când vrei, administrezi totul de pe telefonul mobil, este foarte flexibil – mai multe detalii pe Orange.ro.


- Advertisement -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,041UrmăritoriÎmi place
1,303UrmăritoriVezi cont
68AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!