Ești aici: Calculatorescu » Știri IT » Știri din tehnologie – iunie 2023

Știri din tehnologie – iunie 2023

Fundația Orange inaugurează Orange Digital Center România, un hub amplu de educație digitală, care oferă programe gratuite de formare #PentruMâine

Orange Digital Center România oferă programe gratuite de educație digitală pentru aproximativ 2.000 de beneficiari, inclusiv adolescenți pasionați de tehnologie, tineri în căutarea unui loc de muncă și adulți care își doresc o reconversie profesională; Pentru înființarea centrului, Grupul Orange a acordat o finanțare de peste 800.000€, programele de incluziune digitală fiind o parte centrală a strategiei Lead the Future. Finanțarea a permis dotarea spațiului cu echipamente moderne și atragerea unor traineri specializați, pentru a asigura calitatea procesului de învățare.

Mai multe detalii pe https://orangedigitalcenter.ro/

- Advertisement -

Samsung extinde programul prin care îți poți repara singur telefonul și în Europa. sursă


Figma devine gratuită pentru studenții din US. sursă

Pe de-o parte mi se pare o strategie excelentă de marketing întrucât utilizatorii care învață tool-ul din studenție vor fi predispuși la a-l cumpăra de îndată ce intră pe piața muncii, iar pe de altă parte chiar cred că va ajuta pe mulți să se dezvolte și să învețe skill-uri noi.


YouTube oferă abonaților premium clipuri mai bune de calitate 1080p. Acest lucru nu înseamnă că ceilalți utilizatori primesc clipuri de o calitate mai proastă, ci că cei de la YouTube au găsit o metodă să facă 1080p să se vadă mai bine. sursă


ChatGTP a fost păcălit să genereze licențe valide pentru Windows 11. digitaltrends.com


Google vinde Domains către Squarespace. sursă


➢ Și Google este dat în judecată de USA Today cu privire la revenue din ads care este în continuă scădere în contextul în care Google controlează aproximativ 90% din resursele folosite pentru livrarea de reclame pe site-uri. sursă


Google dă în judecată o firmă pentru furnizarea de review-uri false pentru locații. sursă

- Advertisement -

➢ Intro-ul de la proaspăt lansatul serial Marvel, Secret Invasion, este creat cu AI, fapt ce a stârnit furia fanilor și artiștilor care lucrează în industrie. arstechnica

Și mie mi se pare penibil să faci producții cu bugete atât de mari și să te zgârcești la niște ore de muncă ale unor oameni fără de care n-ai fi ajuns în postura în care ești acum (talking about Marvel).


Artifact este aplicația care rescrie titlurile de tip clickbait folosind AI. – theverge.com

Până acum am folosit feedly ca să urmăresc site-urile și blogurile de care sunt interesat, dar ținând cont de această funcție cred că voi da o șansă aplicației Artifact, mai ales că pot ieși din bula mea de cunoaștere mai ușor acolo.


A devenit mai ușor să facem bani pe YouTube deoarece canalele pot fi monetizate îndeplinind mai puține condiții. detalii


➢ Deja au început problemele cu bluecheck de la Gmail. Se pare că e destul de ușor de falsificat. androidpolice.com


➢ Avem un prim trailer pentru Mortal Kombat 1. YouTube.


➢ Au apărut deepfake-urile AI cu nuduri făcute pe baza imaginilor din social media cu scopul de a șantaja utilizatorii.


WordPress va avea un tool AI de scriere a articolelor. theverge.com Prevăd mult spam și sunt curios cum va reacționa algoritmul Google la genul acesta de articole.


Logitech lansează MX Keys S Combo, MX Keys S și MX Anywhere 3S. Acestea sunt versiunile actualizate ale seriei Master Premium și sunt concepute pentru dezvoltatorii de software și profesioniștii din domeniile creative.

Prin această lansare, Logitech introduce primul combo Master Series ce include tastatura MX Keys S, varianta îmbunătățită a MX Keys și mouse-ul MX Master 3S.

MX Keys S, MX Keys S Combo și MX Anywhere 3S vor fi disponibile la nivel global începând din iunie 2023 pe logitech.com și pe partenerii locali. Prețul de vânzare recomandat pentru MX Keys S este de 599.90 RON, MX Keys S Combo este de 1099.90 RON, iar MX Anywhere 3S este de 499.90 RON.

Aplicația Logi Options+ este disponibilă pentru descărcare gratuită pe logi.com/optionsplus.


Microsoft renunță la Cortana. engadget.com – Trebuie să recunosc faptul că n-am folosit Cortana niciodată, nici măcar din curiozitate.


Flip tocmai ce a lansat un nou serviciu de închiriere de telefoane pentru companii. Mi se pare o idee bună chiar dacă opinia mea despre Flip nu este tocmai bună pe baza poveștilor auzite de la cunoscuți (din perspectiva celor care vor să vândă pe platformă).


Black Mirror se întoarce cu sezonul 6 pe Netflix și mi-a plăcut mult ceea ce am văzut în trailerul oficial așa că abia aștept noul sezon.


➢ Avem specificațiile pentru Honor 90 pe gsmarena. Telefonul ar urma să fie lansat în prima sau a doua săptămână a lunii.


➢ WhatsApp lucrează la o nouă funcție de screen sharing și se pare că vrea să renunțe la modul de search prin numărul de telefon și să introducă usernames. TheVerge


- Advertisement -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,061UrmăritoriÎmi place
1,297UrmăritoriVezi cont
68AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!