Ești aici: Calculatorescu » Știri IT » Știri din tehnologie – iunie 2022

Știri din tehnologie – iunie 2022

- publicat pe

*Știrile sunt urcate în ordine invers cronologică pentru ca cele mai recente să fie întotdeauna la început de articol.

ᐈ Samsung lansează Galaxy XCover6 Pro, un smartphone proiectat special pentru companii, suficient de puternic pentru a susține cele mai solicitante tipuri de afaceri. XCover6 Pro oferă mobilitate îmbunătățita, garantează performanță, securitate end-to-end și durabilitate, în sprijinul oamenilor activi pe piața muncii, indiferent dacă lucrează la birou sau sunt pe teren.


ᐈ Creatorii Pokemon Go, Niantic, anulează 4 titluri printre care și jocul Transformers. – sursă

- Advertisement -

ᐈ Schimbări în echipa de top management Orange România pentru pozițiile de Chief Technology Officer și IT Director.

 Orange România anunță schimbări în echipa de top management pentru pozițiile de Chief Technology Officer și IT Director. Marius Maican, cu peste 25 de ani vechime în Orange și deja parte din echipa de top management, este, de la 1 iulie 2022, noul Chief Technology Officer. El preia atribuțiile lui Emmanuel Chautard, desemnat director adjunct responsabil de transformare și operațiuni în cadrul Orange Innovation Networks, ale cărui realizări în România, precum prima lansare 5G din cadrul Grupului Orange, dar și dezvoltarea rețelei proprii FTTH, au consolidat Orange România ca lider tehnologic la nivelul Grupului Orange. Zona de tehnologie a fost întărită prin numirea lui Alexandru Ilie, care s-a alăturat echipei de conducere a Orange în calitate de IT Director. Acesta a preluat responsabilitățile de la Bogdan Rotunjanu, care, după o carieră remarcabilă în cadrul Orange România, derulată pe parcursul a două decenii în care a definit și dezvoltat strategia de IT a companiei, își continuă parcursul profesional în interiorul grupului, la Orange Spania.


Samsung lansează programul Samsung Ecosystem for Education Development.

Samsung Ecosystem for Education Development (SEED) include două paliere: centre educaționale și ambasadori ai educației.

Astfel, Samsung plănuiește să deschidă 4 centre educaționale până la finalul lunii iunie a acestui an în Timișoara, Oradea, București și Bacău. Acestea vor fi dotate cu tehnologie și produse Samsung (câte doua table interactive, 16 scaune, 16 tablete și o soluție pentru videoconferințe pentru fiecare centru). Ele vor putea fi utilizate de către ambasadorii pentru educație și vor juca rolul de centre de învățare și spații în care vor fi găzduite evenimente dedicate educației, conferințe etc.

samsung msart class

Ambasadorii sunt profesori recunoscuți în domeniul lor de activitate, care vor fi echipați cu produse Samsung, pe care le vor folosi în activitatea lor didactică (tablete, smart monitor, Samsung Flip, căști). Samsung le va fi partener în activitatea lor, le va prezenta produsele și le va asigura training-urile necesare pentru a folosi tehnologia Samsung la adevărata ei capacitate.

Compania va prezenta în premieră inițiativa între 17 și 19 iunie, la Bucharest Tech Week, în cadrul Tech Expo. Așadar, dacă ajungi la eveniment în acest weekend, fă o vizită la standul Samsung pentru a vedea live despre ce e vorba.


Firefox lansează Total Cookie Protection, o funcție care ajută utilizatorii să-și păstreze private datele pe care nu vor să le ofere website-urilor pe care intră sub formă de cookies.

- Advertisement -

Adobe Photoshop va lansa o variantă web care s-ar putea să fie gratuită pentru toată lumea în varianta basic, urmând ca utilizatorii să plătească pentru funcții premium.


Samsung Summer Festival debutează pe 13 iunie cu reducerile sezonului de vară. Oferta cuprinde o serie de reduceri exclusive la cele mai recente produse Samsung – de la dispozitive mobile, până la televizoare și electrocasnice. Vezi ofertele live pe Samsung.com.


ᐈ Luna aceasta, Telegram lansează versiunea premium cu opțiuni suplimentare. Conform declarațiilor, toate opțiunile free de până acum nu se vor schimba și rămân tot gratuite.


ᐈ Clientul de e-mail Thunderbird va ajunge pe smartphone-uri prin preluarea K-9 Mail de către Mozila.


Samsung Electronics lansează primul monitor de gaming 4K de 240Hz din lume, Odyssey Neo G8.

Odyssey-Neo-G8-Front

Noul Odyssey Neo G8 de 32inch este primul și cel mai rapid monitor din lume care îmbină un panou VA curbat 4K (3.840 x 2.160) 1000R cu tehnologie Quantum Matrix, cu o rată de refresh super rapidă de 240Hz și un timp de răspuns de 1ms (GtG).

Rezoluția 4K este susținută și gama de culori ce acoperă până la 95% din spațiul de culoare DCI-P3. Design-ul lui Neo G8 a fost inspirat de stilul iconic al lui Odyssey Neo G9, oferind un exterior cool, plin de funcții de performanță premium de gaming.


Google combină Meet și Duo într-o singură aplicație care se va numi în continuare Google Meet. – sursă


Wolfenstein: The New Order este gratuit în EpicStore pe o perioadă limitată de timp. Partea bună este că, odată luat, jocul rămâne pe contul tău.


Decizia finală UE cu privire la portul unic al dispozitivelor este ca începând cu 2026, orice dispozitiv trebuie să vină cu USB-C. Pentru telefoane, termenul este 2024, în toamnă. Acum așteptăm reglementări în ceea ce privește fast charging pentru a putea folosi și același încărcător de la un dispozitiv la altul.

- Advertisement -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

S-ar putea să te intereseze:

1,018UrmăritoriÎmi place
1,304UrmăritoriVezi cont
66AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!

close button