Ești aici: Calculatorescu » Știri IT » Știri din tehnologie – ianuarie 2021

Știri din tehnologie – ianuarie 2021

Iată că am ajuns și la primul articol cu știri din tehnologie din anul 2021. Dar înainte de asta vreau să vă mulțumesc pentru faptul că ați ales să citiți calculatorescu.ro în 2020.

Așa cum spuneam și în postarea de pe Facebook de mai jos, am început acest proiect în 2019 cu ideea de a oferi informații gratuite despre tehnologie prin articole documentate și review-uri produselor pe care le-am cumpărat sau primit în teste. Ulterior a apărut și articolul lunar cu Știri din Tehnologie prin care încerc să adun noutățile lunii într-un singur loc.

Decembrie 2020 a reprezentat un record de vizualizări pe site și articolele de pe site au fost citite de peste 20.000 de ori. Acest lucru mi-a dovedit că munca a fost răsplătită și m-a convins că trebuie să investesc mai mult timp în proiect.

- Advertisement -

Mi-am propus ca în 2021 să fiu mai activ în online, să scriu mai multe articole și să fac mai multe review-uri, atât pe calculatorescu.ro, cât și pe blogul personal.

Pentru ca acest lucru să fie posibil, am nevoie și de susținerea voastră. Așadar, orice share, comentariu, interacțiune, comandă printr-un link de afiliere sau recomandare a articolelor mă ajută să dezvolt site-ul și să continui ceea ce fac.


Acum să trecem la articolul propriu zis cu știri din tehnologie și să vedem ce aduce ianuarie 2021 pentru pasionații de gadget-uri și tech.


Bitcoin a depășit sâmbătă 30.000 de dolari pe unitate. De asemenea, Ethereum a crescut cu 465% în 2020 și se pare că viitorul sună bine pentru criptomonede. Cu toate astea, mă întreb care e valoarea maximă la care pot ajunge și dacă a fost atinsă deja.


Amendă de 182.000 dolari pentru pilotarea unei drone. În SUA a fost dată o amendă de 182.000 de dolari pentru cel puțin 26 de zboruri neautorizate. Conform FAA, deținătorul dronei a fost contactat de câteva ori și a ignorat avertismentele.


Samsung confirmă data de lansare pentru noile modele Galaxy S21. Evenimentul va fi difuzat live pe Samsung.com pe 14 ianuarie, de la ora 17:00.


Dacă ești blogger sau lucrezi în marketing online cu siguranță te va interesa articolul de la Backlinko despre ce înseamnă SEO în 2021 și cum trebuie să-ți optimizezi site-ul. Acesta poate fi accesat aici.


Apple a șters peste 400.00 de aplicații din AppStore la cererea autorităților chineze pe motiv că acestea nu au primit aprobare din partea lor.

- Advertisement -

Facebook a anunțat că va evidenția numărul de followeri de pe paginil de business în detrimentul numărului de like-uri primite. De asemenea, utilizatorii vor putea da follow direct din comentarii sau diferite recomandări.

Deși există păreri împărțite despre ce face Facebook în ultimul timp, în opinia mea tot ce reușesc să facă este să creeze o platformă care aduce mai multă confuzie în rândul utilizatorilor și unde reach-ul organic tinde spre 0. Acesta fiind și motivul principal pentru care nu îmi îndrept atenția spre creșterea paginii de acolo.


În altă ordine de idei, tot Facebook cedează în fața Apple și va permite utilizatorilor de iPhone să refuze metode de tacking.


WhatsApp te obligă să fii de acord cu noua politică conform căreia au voie să împartă datele tale cu Facebook. Deși, până pe 8 februarie poți refuza acest lucru, după această dată singura soluție pentru a opri trimiterea datelor căte Facebook este să renunți la aplicație. Telegram mi se pare din ce în ce o alternativă mai bună.


Cyberpunk 2077 pierde aproximativ 79% dintre jucători după ce mai multe zile la rând s-a vorbit despre multele bug-uri pe care le avea jocul. Acum mă simt puțin mai bine că n-am avut timp să-l încerc și eu.


Samsung anunță o nouă funcție denumită Group Challenge în aplicația Samsung Health cu ajutorul căreia utilizatorul poate provoca 10 persoane să intre într-o competiție antrenantă de sănătate al cărui clasament va arăta în permanență cine a parcurs cei mai mulți pași sau cine a fost cel mai rapid.


ANAF are de acum mai mult acces la ce fac firmele și oamenii cu banii. Acest lucru ar trebui să ajute la combaterea evaziunii fiscale.


eMag Genius este disponibil și în Craiova, Ploiești, Galați, Brăila, Sibiu, Pitești și Buzău.


Samsung a lansat Galaxy S21, Galaxy S21+ și Galaxy S21 Ultra. Am văzut telefoanele și în câteva review-uri pe YouTube și îmi place direcția în care s-au îndreptat, mai ales că S21 Ultra vine cu S-Pen.


Telegram atrage 25 de milioane de utilizatori în 72 de ore. Se pare că oamenii s-au cam săturat de Facebook și WhatsApp.


Elon Musk oferă 100 milioane de dolari pentru un sistem de extracție a dioxidului de carbon din atmosferă.


Australia cere bani de la Google pentru afișarea știrilor. Google poate opri motorul de căutare acolo. Grabs popcorn.


Comisia Europeană a amendat compania Valve deoarece se pare că nu a permis cumpărarea anumitor jocuri din Steam în toate statele membre UE. Amenda se ridică la 7.8 milioane de euro.


Philips lansează un nou monitor cu diagonala de 28 inchi. Philips 288E2UAE oferă 1,07 miliarde de culori, conectivitate USB 3.2 SuperSpeed și rezoluție 4K.

Philips 288E2UAE

Acesta vine la un preț recomandat de 1602 lei și este ideal pentru cei care își doresc un monitor elegant și performant pentru lucrul de acasă și divertisment.


Orange Business Services introduce în suita sa de soluții de securitate cibernetică pentru IMM-uri și companii mari Bitdefender GravityZone Cloud MSP Security, o soluție integrată de protecție pentru mediile de lucru fizice (desktop-uri, laptop-uri, servere), virtuale (mașinile virtuale din cloud) și hibride.

Bitdefender GravityZone Cloud MSP Security poate fi activat cu sau fără perioadă contractuală, iar facturarea se face pe baza consumului lunar de licențe și a opțiunilor activate.

Licența de bază, Bitdefender Agent, oferă protecție anti-malware și antivirus, protecție împotriva exploatărilor de securitate, analiză de risc și monitorizare continuă a proceselor. Pentru o protecție cât mai bună, aceasta poate fi completată cu opțiuni adiționale, precum protecție avansată, securitate pentru e-mail sau gestionarea automată a actualizărilor aplicațiilor de securitate pentru toate mediile de lucru deținute, în funcție de nevoile fiecărui business.


Orange Money lansează, în premieră în România, cardul de credit cu avantaje exclusive pentru plățile la Orange, pachete de beneficii la alegerea clienților și bani înapoi instant în cont la plata cumpărăturilor.

  • 3% bani înapoi instant în contul digital Orange Money la orice plată cu cardul de credit în magazinele Orange sau pe orange.ro, în limita a 100 de lei/tranzacție.
  • 12 rate fără dobândă pentru plățile la Orange în valoare de minimum 300 de lei/tranzacție.
  • Extra puncte Orange Thank You – câte un punct pentru fiecare tranzacție cu cardul de credit.

Alte beneficii:

  • Pachetul Extra Save aduce clienților 7% bani înapoi instant în cont pentru plățile la orice supermarket, în țară sau în străinătate, în limita a 50 lei/lună.
  • Pachetul Extra Travel aduce clienților 7% bani înapoi instant în cont pentru plata cheltuielilor de călătorie în țară sau în străinătate (bilete de avion, tren, feribot, rent-a-car, cazare, etc.) în limita a maximum 100 lei/lună; asigurare gratuită de călătorie pentru deținătorul cardului și membrii familiei și 50% reducere la comisionul de conversie valutară pentru plățile în străinătate.

Comisionul de administrare este de 20 de lei/lună în cazul pachetului Extra Save și 30 de lei/lună pentru pachetului Extra Travel și se percepe lunar, la aceeași dată la care a fost activat, doar pentru perioada valabilității acestuia. Fiecare pachet este valabil o lună și se prelungește automat, dacă nu se solicită dezactivarea acestuia. Beneficiile rămân active până la expirarea valabilității lunare a pachetului, indiferent când se solicită dezactivarea acestuia. Administrarea cardului de credit și a pachetelor cu beneficii extra se poate face direct din aplicația Orange Money.


- Advertisement -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,041UrmăritoriÎmi place
1,303UrmăritoriVezi cont
68AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!