Ești aici: Calculatorescu » Știri IT » Știri din tehnologie – februarie 2023

Știri din tehnologie – februarie 2023


Samsung anunță câștigătorii celei de-a doua ediții Solve for Tomorrow România.

În urma procesului de jurizare, au fost desemnați următorii câștigători:

- Advertisement -
  • Premiul I – acordat echipei Echipa Verde, Colegiul Național Eudoxiu Hurmuzachi din Rădăuți.
  • Echipa a dezvoltat prototipul unui sistem hidroponic care permite cultivarea plantelor într-un substrat de nutrienți și ados de ulei vegetal, care încetinește ritmul de evaporare a apei.
  • Premiul II – acordat echipei Spacemind Kingdom, Liceul Tehnologic Jacques M. Elias, Sascut.
  • Echipa a dezvoltat conceptul unui joc-aplicație, adresat fetelor, pentru promovarea educației în domeniile STEM.
  • Premiul III – acordat echipei SurvEco, Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu, București.
  • Echipa a dezvoltat prototipul unui sistem de drone care prin intermediul AI va putea identifica zonele limitrofe orașelor, cu depozitări sau arderi ilegale de deșeuri.
  • Premiul special Cool Factor Award – acordat echipei Team EQ, Colegiul Național Mihai Eminescu, Botoșani.
  • Premiul special Best Speech – acordat Alexiei Dinu, Colegiul Național Elena Cuza, București.
  • Premiul special Best Teacher – acordat prof. dr. Mirela Dumitru-Savin, Colegiul Militar Alexandru Ioan Cuza, Constanța.

Comisia Europeană interzice instalarea TikTok pe telefoanele de serviciu. endgadget.com


LinkedIn introduce tool-uri SEO pentru articole. De astăzi utilizatorii pot adăuga meta descrieri și meta titluri, iar la nivel de algoritm este îmbunătățit modul în care poți găsi conținutul pe platformă prin căutarea cuvintelor cheie. SEJ


Google restricționează distribuirea știrilor spre 4% dintre Canadieni din cauza faptului că guvernul vrea să introducă o taxă pe care Google ar trebui s-o plătească pentru afișarea acestui conținut. SEJ


Angry Birds dispare din Google Play și va fi redenumit pe iPhone ca să fie mai greu de găsit. Creatorii jocului au luat această decizie deoarece Angry Birds este „prea popular”. eurogamer.net


Meta urmează exemplul Twitter și adaugă opțiunea de a cumpăra badge-ul de verificare cu 12 dolari pe lună. theverge.com


Microsoft limitează chatbot-ul la maximum 5 răspunsuri per sesiune și la 50 pe zi. Altfel încearcă să evite eventualele probleme care ar putea apărea în modul în care AI-ul vorbește cu oamenii. theverge.com


samsung weather widget

Samsung One UI 5.1, dezvăluit recent odată cu seria Galaxy S23 la Galaxy Unpacked 2023, se va lansa în întreaga lume și pe alte dispozitive Galaxy, începând cu seriile Galaxy S22, Z Fold4, Z Flip4, S21 și S20. Actualizările software pentru dispozitivele Galaxy suplimentare, precum Galaxy Z Fold3 și Z Flip3, vor fi disponibile în săptămânile următoare.

Cu noul One UI 5.1, dispozitivele Galaxy vor oferi o interfață mai atractivă din punct de vedere vizual, cu noi funcții care le permit un nivel mai mare de creativitate și personalizare pentru o experiență îmbunătățită. detalii

- Advertisement -

Celor de la Apple nu prea le pasă de hotărârea Parlamentului European cu privire la portul de încărcare unic și vor să limiteze portul USB-C pentru a funcționa în condiții optime doar cu cabluri și încărcătoare originale Apple. sursă


Poți duce telefonul vechi funcțional la Orange pentru a îl schimba cu un voucher de minimum 10 euro, iar până pe 15 martie, fiecare telefon reciclat contribuie la dezvoltarea Pădurii „Re” prin plantarea de copaci. detalii


Elon Musk folosește noua jucărie (Twitter) în scopuri personale și se pare că a umblat la algoritm ca postările lui să iasă în față. sursă


Parlamentul European a votat noul regulament care va interzice vânzarea de mașini cu motoare termice începând cu anul 2035.


SkyShowtime vine cu o ofertă de lansare cu 50% preț redus pe viață. Astfel că astăzi prețul unui abonament este de 1,99 euro / lună. Oferta este valabilă dacă faci cont direct pe site, nu din aplicație.

O altă veste bună este că am găsit aplicația și pe Samsung TV (vezi detalii în articol). S-ar putea totuși ca pe unele modele să lipsească.


Orange lansează campania „Mai mult loc pentru încredere” prin care își propune să atragă atenția asupra pericolelor întâlnite pe internet precum cyberbullyingul și phishingul.

Astfel, prin inițiativa Safe Zone de la Orange, au fost introduse în Roblox (în curând și pe Fortnite) o zonă sigură unde jucătorii pot intra în contact cu Orange Droid, un bot care îi poate îndruma pe aceștia către un quiz despre cyberbullying sau către informații care îi pot ajuta într-o situație de cyberbullying.

De asemenea, tot din comunicatul acesta: Cei care vor să raporteze un caz de cyberbullying sau au nevoie de consiliere psihologică vor afla din joc că pot apela gratuit, din orice rețea din România, 119, numărul unic național dedicat raportării și prevenirii cazurilor de abuz, exploatare, neglijare și forme de violență asupra copilului.

Mai multe detalii despre campanie aici.


Ți s-a întâmplat vreodată să cauți ceva pe Google la recomandarea unui prieten și să vezi o imagine pe care ți-ai fi dorit să n-o vezi niciodată? Ei bine, Google va blura automat imaginile explicite. sursă


Getty Images dă în judecată Stabiity AI pentru încălcarea drepturilor de autor. Sunt sigur că în timp vom vedea din ce în ce mai multe procese de genul. sursă


Google urmează să lanseze un AI ca răspuns pentru ChatGPT. Numele acestuia este Bard și aici poți citi mai multe despre.


Utilizatorii Telegam Premium au acum opțiunea să traducă textele din chat cu o simplă apăsare de buton. sursă


Netflix a scos de pe site noile reguli de password sharing și se pare că utilizatorii pot folosi același cont de la mai multe locații în continuare. Rămâne de văzut dacă schimbarea este amânată sau dacă au renunțat la idee după valul de reacții negative din online.


ChatGPT a avut peste 100 milioane de useri în ianuarie, iar Microsoft se pregătește să introducă AI-ul în motorul de căutare Bing, pe lângă instrumentele Office despre care am mai vorbit luna trecută. sursă 1 sursă 2


Competiția Națională Orange SuperCoders a adunat 540 de animații înscrise și primii 50 de copii care au avut cele mai complexe animații au câștigat un loc în Academia SuperCoders, o experiență amplă de învățare, care începe în februarie. Pe parcursul a 12 săptămâni de cursuri online, participanții vor învăța noțiuni avansate de Web Development – HTML și CSS. Lista completă a câștigătorilor este disponibilă aici.

Micii programatori au fost jurizați și anul acesta de o echipă de experți din diverse domenii, precum educație, jurnalism sau inovație: Roxana Rugină, fondatoare a Simplon România, Ovidiu Ana, Director Executiv Fundația Orange România, Măriuca Mihăilescu, jurnalist la Televiziunea Română, Cristian Pațachia, Development & Innovation Manager Orange România și Gheorghe Ciprian Ittu, Director și profesor de matematică și TIC la Școala Gimnazială Nr. 1 Poiana Mărului, județul Brașov.


OpenAI lansează un tool prin care poți vedea dacă un text este generat de inteligența artificială sau este scris de o persoană. Din păcate tool-ul dă multe erori și cataloghează texte reale ca fiind AI sau texte AI ca fiind cu rezultat neconcludent. Tool-ul aici.


Samsung a lansat noile telefoane S23 Ultra, S23+ și S23. Spre mulțumirea fanilor acestea vin cu procesoare Snapdragon 8 Gen 2, iar gsmarena a pregătit deja un articol de review pe care îl poți citi aici. Sper să testez și eu unul dintre modele curând și revin cu un review complet pe site.


Începând de astăzi (1 februarie), poți cere obținerea cazierului judiciar online, de pe Ghiseul.ro. Mai mulți utilizatori au început să primească butonul care duce spre hub.mai.gov.ro în interiorul platformei.

- Advertisement -
Articolul precedent
Articolul următor

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,061UrmăritoriÎmi place
1,297UrmăritoriVezi cont
68AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!