Ești aici: Calculatorescu » Stiri IT » Știri din tehnologie – aprilie 2021

Știri din tehnologie – aprilie 2021

Luna aprilie reprezintă o mică schimbare pentru articolul cu știri din tehnologie. În urma feedback-ului primit de la cititori, am decis să fac un mic update în ceea ce privește formatul și voi posta cele mai noi știri în partea de sus a articolului pentru a putea fi mai ușor de citit.

Pornind e la propunerea asta, am mai avut și eu o idee și voi mai face un alt test cu subtitluri pentru a împărți știrile pe săptămâni.


12-17 aprilie

După Facebook și alte platforme a venit și rândul Clubhouse să piardă datele utilizatorilor. Se pare că nu este vorba totuși despre un hack, ci despre date care erau publice deja prin API-ul aplicației. Date care nu știu de ce erau publice oricum. Din ce am citit se referă la numele real al utilizatorilor, persoana care i-a invitat și link-uri către celelalte rețele sociale pe care au cont.


Samsung lansează noul Galaxy SmartTag+. Am vorbit aici despre SmartTag și SmartTag+. Acesta este disponibil începând cu 16 aprilie și folosește tehnologie Low Energy (BLE), cât și tehnologie ultra-wideband (UWB), astfel încât să poată identifica locația cu o precizie mai mare


4-12 aprilie

Yahoo Answers se închide pe 4 mai 2021. Procesul va începe pe data de 20 aprilie când utilizatorii nu vor mai putea publica conținut, dar vor mai putea citi ce există postat. Pe 4 mai se face redirect către Yahoo homepage, iar până pe 30 iunie utilizatorii pot face cerere să primească o arhivă cu ce au postat pe platformă.


eMAG a anunțat că peste 3000 de angajați vor lucra în regim mixt (și de casă și de la birou) chiar și după ce trece pandemia. Din studiile pe care le-au făcut, 96% dintre angajați s-au simțit mai productivi lucrând de acasă, lucru pe care l-am auzit de la mulți prieteni care au lucrat de acasă în perioada asta.

Mi-ar plăcea să văd această abordare la mai multe firme unde domeniul permite lucrul de acasă. Credeam asta și înainte de pandemie, dar acum că am făcut acest experiment forțat, chiar mi se pare o idee bună să lași angajații să decidă dacă vor sau nu câteva zile de lucru de acasă. Poate așa rezolvăm o parte și din problema cu traficul care deja e groaznic prin București.

- Advertisements -

evomag.ro


Echipa de VALORANT a Nexus Gaming va reprezenta România la campionatul VALORANT NATIONS CIRCUIT, primul turneu de VALORANT destinat jucătorilor din Europa Centrală și de Est. Competiția este organizată de Riot Games împreună cu Polska Liga Esportowa și va începe în aprilie.

Opt echipe, una din România, una din Ungaria, două din Cehia și alte patru din Polonia, se luptă pentru titlul de campioni. Premiile totale ale turneului sunt de 5.400 de euro.

*Fiecare echipă joacă câte o rundă pe săptămână, iar confruntările se desfășoară după sistemul “cel mai bun din trei jocuri”. În fiecare weekend vor fi disputate cinci meciuri, două sâmbătă la 19:00 și la 22:00, trei duminică începând cu 16:00.


Microsoft renunță la Cortana pentru Android și iOS. Eu mă întreb de ce încă mai există pe Windows pentru că n-am auzit pe cineva să folosească.


Susține blogul

- Ads -

409FaniÎmi place
4AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Cuprins:

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!