Nu poți șterge preseturile din Lightroom Classic CC?

Ești aici: Calculatorescu » Tutoriale » Nu poți șterge preseturile din Lightroom Classic CC?

Lightroom Classic CC 7.3 vine cu un update care afectează modul în care preseturile sunt stocate, dar oferă alte moduri de utilizare pentru acestea.

În articolul de mai jos vă voi spune cum vă afectează acest update, cum puteți șterge sau adăuga preseturi noi, dar și noile moduri de utilizare ale acestora.

șterge preseturile din Lightroom Classic CC

Până acum locația de stocare a preseturilor era în: C:\Users[username]\AppData\Roaming\Adobe. Începând cu versiunea Lightroom Classic CC 7.3, acestea vor fi convertite în fișiere de tip XMP pentru a putea fi folosite concomitent și în Adobe Camera Raw.

Advertisements
emaggenius

Această schimbare va permie folosirea lor și în Photoshop. Astfel, munca de editare foto devine puțin mai simplă în cazul micilor ajustări pe care nu mai trebuie să le faci în două programe diferite. Acum rămâne de văzut cum va afecta asta workflow-ul și dacă va scurta din timpul de editare sau nu.

Cu toate astea, problema apare atunci când vrei să ștergi preseturile și nu le mai găsești sau tu le ștergi din vechiul director, dar în Lightroom ele tot apar. Cu acestă problemă m-am confruntat și eu, iar de aici a apărut acest mic tutorial.

Problema este simplu de rezolvat:

Pentru a șterge un preset tot ce trebuie să faci este să îl ștergi din două locații. Prima dată din locația veche pe care deja o cunoști, dar și din noua locație unde sunt stocate cele de tip XMP.

Locația nouă în care sunt stocate preseturile de tip XMP este -> C:\Users[username]\AppData\Roaming\Adobe\CameraRaw\Settings

Pentru a scăpa de preseturile care sunt instalate în acest moment în calculatorul tău trebuie să le șergi atât din C:\Users[username]\AppData\Roaming\Adobe cât și din C:\Users[username]\AppData\Roaming\Adobe\CameraRaw\Settings.

Cu toate că acest update este pe placul meu, sper ca în curând toată nebunia asta cu ștergerea preseturilor să poată fi făcută doar dintr-o singură locație și să scăpăm de bătaia asta de cap cu ștersul din două locuri.

Știri din tehnologie – iulie 2020

Samsung lansează o nouă categorie de produs în Romania – purificatoarele de aer. Eu nu am testat nici un purificator de aer...
291FaniÎmi place
4AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Știri din tehnologie – iulie 2020

Samsung lansează o nouă categorie de produs în Romania – purificatoarele de aer. Eu nu am testat nici un purificator de aer...

OPPO Reno3 Pro 5G | păreri și preț

Luna aceasta am avut la teste OPPO Reno3 Pro 5G și am revenit cu un articol de tip review în care povestim...

AOC Agon AG272FCX6 review | 165 Hz 1ms

Am avut AOC Agon AG272FCX6 în teste timp de o lună și mai jos poți citi părerea mea despre acest monitor de...

Știri din tehnologie – iunie 2020

Samsung lansează Monitorul Odyssey G7 - acesta este primul monitor de gaming de 1000R din lume cu o rază de curbură de 1.000 de milimetri. De...

Cum alegi cea mai bună imprimantă pentru acasă

Vorbeam într-un articol anterior despre tipuri de imprimante și modul în care sunt folosite acestea. Acum a venit timpul să vorbim despre...

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Înscrie-te la newsletter

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!