Ești aici: Calculatorescu » Info utile » Top site-uri cu imagini gratuite (fără drepturi de autor)

Top site-uri cu imagini gratuite (fără drepturi de autor)

Dacă ești blogger, designer sau pur și simplu creezi conținut și ai nevoie de suport vizual, site-urile cu imagini gratuite, fără a fin nevoie să atribui drepturile de autor îți pot fi un real ajutor.

Există o varietate de astfel de site-uri, permițând celor care descarcă fotografiile să le folosească fără restricții legale și în acest articol vom vorbi despre cele pe care le folosesc și eu.

Un mic disclaimer: site-urile prezentate mai jos pot avea diferite reguli în funcție de poza selectată și acestea se pot schimba în timp. Așadar, dacă alegi să folosești una dintre opțiunile recomandate de mine, asigură-te că imaginile pe care le alegi pot fi folosite 100% gratuit, fără atribuire.

- Advertisement -

Unsplash

Unsplash este unul dintre cele mai cunoscute site-uri pentru imagini gratuite de înaltă calitate. Pe site vei găsi o colecție vastă de fotografii realizate de fotografi din întreaga lume.

Indiferent de nevoile pe care le ai, de la peisaje din natură, la imagini urbane sau cu diverse gadget-uri, Unsplash este locul pe care trebuie să-l verifici.

Pexels

Pexels este un alt site popular care oferă o gamă largă de fotografii gratuite de înaltă calitate, fiind și site-ul pe care îl folosesc cel mai mult, alături de Unsplash.

Este recunoscut pentru colecția sa de imagini de stoc, ideale pentru proiecte de design grafic, prezentări și alte materiale de marketing. De asemenea, Pexels vine și cu o librărie de videoclipuri pe care le poți folosi în aceleași condiții.

Pixabay

Pixbay vine și el cu o diversitate de galerii de imagini, clipuri video, ilustrații și chiar muzică. Cu cele peste un milion de resurse pe care le pune la dispoziție, cu siguranță nu vei avea probleme în a găsi resursele de care ai nevoie pentru proiectul tău.

FreeImages

FreeImages este un site excelent pentru cei care caută o varietate de imagini stoc gratuite deoarece acesta oferă o selecție largă de fotografii împărțite pe diferite categorii, ușurând astfel găsirea imaginii perfecte pentru proiectul tău.

StockSnap.io

Aceasta este o altă variantă pentru site-urile prezentate mai sus, dar nu am apucat să-l folosesc prea des pentru a vorbi despre calitatea imaginilor/platformei. Cu toate acestea, cele câteva imagini luate de aici i-au câștigat locul în listă.


Fiecare dintre aceste site-uri oferă imagini gratuite, fără drept de autor, ceea ce le face resurse valoroase pentru oricine are nevoie de vizualuri de calitate fără costuri suplimentare sau complicații legale.

- Advertisement -

În loc de încheiere vreau să ating și un subiect destul de discutat în lumea SEO, imaginile de stoc și valoarea acestora în funcție de modul în care au fost procurate.

Imagini de stoc gratuite sau plătite?

Imaginile de stoc gratuite sunt o resursă excelentă pentru afaceri aflate la început de drum și bloggeri, dar cele plătite au o componentă premium prin faptul că mai puține site-uri le folosesc. Astfel că, dacă bugetul îți permite și reprezinți o afacere destul de mare, imaginile de stoc plătite sunt mai valoroase, dar cele mai valorase ar fi imaginile realizate de fotografi proprii.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,061UrmăritoriÎmi place
1,297UrmăritoriVezi cont
68AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!