Ești aici: Calculatorescu » Telefoane » Samsung Z Flip 5 – păreri după testare

Samsung Z Flip 5 – păreri după testare

Am testat Samsung Z Flip 5, un telefon pliabil rezistent la apă, iar în acest articol îți voi spune ce părere mi-am făcut despre acesta în perioada testării și ce consider că aduce în plus pe piața telefoanelor pliabile.

Galaxy Z Flip5 – design și display

Cu dimensiunile sale compacte, mai ales atunci când este pliat, Samsung Galaxy Z Flip 5 este ușor de mânuit și transportat, iar cele 187 de grame ale sale îl fac doar cu 19 grame mai greu decât Samsung Galaxy S23 și cu 9 mai ușor decât Samsung Galaxy S23+.

Un mare avantaj față de Z Flip4 este faptul că acum telefonul se pliază perfect, fără a lăsa spațiu între ecrane. Cu toate acestea, zona de unde se pliază poate fi vizibilă privită din unghi și simțită la atingere, dar este ceva cu care te obișnuiești repede și nu afectează calitatea video.

- Advertisement -

Sticla Gorilla Glass Victus 2 de pe spate și cadrul din aluminiu oferă un aspect premium și o rezistență crescută la zgârieturi și căzături. De asemenea, rezistența la apă IPX8 este un plus. Cu toate acestea, telefonul nu este certificat pentru rezistența la praf, dar balamaua îmbunătățită se va asigura că mult mai puțin praf va ajunge în el atunci când este în buzunar.

Ecranul Foldable Dynamic AMOLED de 6.7 inch oferă o experiență vizuală plăcută, cu o rată de refresh de 120Hz și suport HDR10+, redând culorile vii și contrastul așa cum trebuie. Rezoluția de 1080 x 2640 pixeli asigură o calitate bună a imaginii, iar ecranul secundar Super AMOLED de 3.4 inch este util pentru notificări, funcții rapide și nu doar atât. Spre exemplu, mi se pare un ecran util atunci când ai nevoie de Maps sau vrei să asculți clipuri pe YouTube, fără să te intereseze partea vizuală în mod special.

Ecranul secundar teoretic suportă mai multe aplicații deoarece există și o aplicație numită Good Lock, indisponibilă în România, care permite utilizarea oricărei aplicații instalate pe acesta. Am văzut prin alte clipuri cum arată și sper să vedem la un moment dat aplicația și la noi în Galaxy Store sau producătorul să ofere direct posibilitatea de a utiliza mai multe aplicații pe acest ecran.

Z Flip 5 vine și cu opțiunea de a personaliza ecranul de pe spate și oferă o varietate de teme dintre care poți alege.

Galaxy Z Flip5 – hardware și software

Cu chipset-ul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 octa-core, Z Flip5 oferă o performanță de top, fără lag în jocuri, chiar și în utilizarea intensivă. Există voci care spun că procesorul este chiar puțin mai mult decât necesar, sistemul de răcire făcând față uneori mai greu în cazuri de utilizare intensă.

Cu toate acestea, telefonul s-a descurcat bine în jocuri și experiența a fost una fluidă și plăcută, chiar dacă uneori am intrat în jocuri după ce am filmat 4K și era deja puțin încălzit în zona camerelor.

Memoria internă de 256 sau 512GB, alături de cei 8GB RAM, asigură suficient spațiu de stocare și fluiditate în multitasking. Pe de altă parte, cu siguranță vor exista utilizatori care duc lipsa slotului pentru cardurile microSD pentru spațiu de stocare suplimentar, dar pentru mine 512 este mai mult decât suficient deoarece obișnuiesc să copiez des fotografiile și clipurile video în laptop.

Pe partea de software telefonul a primit update la One UI 6 și, alături de Android 14, oferă o experiență plăcută de utilizare, cu timpi de răspuns rapizi, indiferent dacă vorbim despre aplicații office, jocuri sau navigarea pe social media.

- Advertisement -

Galaxy Z Flip5 – cameră

Sistemul de camere duală, cu un senzor principal de 12 MP și unul ultrawide de tot 12 MP, ajută la realizarea unor fotografii de calitate, chiar și în condiții de lumină scăzută. Cu toate acestea, din testele pe care le-am făcut și pot fi văzute în clipul de pe YouTube, camera wide nu se descurcă bine în condiții de iluminare foarte scăzută, clipurile fiind filmate pe o alee întunecată dintre blocuri.

Datorită ecranului de pe spate nu am folosit prea mult camera frontală de 10 MP a telefonului deoarece este mult mai simplu să faci selfie-uri sau fotografii de grup cu camera principală a telefonului, mai ales că ai opțiunea wide. Fapt ce se aplică și pentru filmare deoarece camera principală este capabilă de 4K la 60fps, în timp ce camera selfie funcționează doar până la 4k cu 30fps.

Galaxy Z Flip5 – baterie

Bateria de 3700 mAh oferă o autonomie decentă, iar opțiunile de încărcare rapidă (25W) prin cablu și wireless cu (15W), dar și reverse wireless (4.5W) adaugă flexibilitate și confort în utilizare. Cu toate acestea, mi-ar fi plăcut să văd o baterie de cel puțin 4000 mAh pentru a face față unor condiții intense de utilizare pe Netflix și jocuri pe întreaga durată a unei zile, dar și o viteză de încărcare mai rapidă.

Fiind un telefon nou care îți păstrează bateria la 100% din capacitate, s-a descurcat foarte bine pe durata întregi zile, mai puțin în zilele în care chiar am folosit YouTube pe el timp de câteva ore plus jocuri, filmări și diferite teste când l-am pus la încărcat și spre seară. Dar aici nu mai vorbim despre utilizare normală, ci mai degrabă foarte intensă.

Cu un preț de aproximativ 5000-6000 de lei, Samsung Z Flip 5 nu este un telefon ieftin, dar oferă o combinație de stil, funcționalitate și performanță care justifică investiția pentru cei care își doresc un telefon pliabil performant în buzunar.

Alte păreri personale și impresii despre Z Flip5

Am apreciat faptul că, odată deschis, nu se simte ca un telefon pliabil și este destul de rigid încât nu se va plia din greșeală în timpul folosirii, chiar dacă îl atingi cu arătătorul pe spate în timpul utilizării.

Consider că este un telefon ideal pentru creatorii de conținut deoarece, datorită faptului că este pliabil și are acel ecran secundar, te poți folosi la maximul de camera principală a telefonului, iar în utilizarea normală se descurcă foarte bine pentru realizarea de fotografii și video.

Singura limitare care mi s-a părut evidentă la cameră a fost legată de filmarea în condiții de luminozitate scăzută cu cea ultrawide. Pe de altă parte, în aceleași condiții, camera wide (cea normală) s-a descurcat bine și chiar a scos niște imagini decente chiar dacă era aproape beznă afară.

Review video

Am pregătit și un scurt review video pentru Z Flip5 pe canalul meu de YouTube unde poți vedea anumite funcții ale telefonului în acțiune.

Galaxy Z Flip5 specificații tehnice

ConexiuniGSM / CDMA / HSPA / EVDO / LTE / 5G
DimensiuniDeschis: 165.1 x 71.9 x 6.9 mm
Pliat: 85.1 x 71.9 x 15.1 mm
Greutate187 g (6.60 oz)
ConstrucțieGorilla Glass Victus 2 și ramă de aluminiu
SIMNano-SIM și eSIM
IPX8 pentru rezistență la apă (up to 1.5m for 30 min)
DisplayPliabil Dynamic AMOLED 2X, 120Hz, HDR10+, 1750 nits (maxim)
Mărime display6.7 inchi, 102.0 cm2 (~85.9% proporția telefon-ecran)
Rezoluție1080 x 2640 pixeli (~425 ppi density)
Display secundarSuper AMOLED, 3.4 inchi, 720 x 748 pizeli(Gorilla Glass Victus 2), 306 ppi
Sistem de operareAndroid 13, cu upgrade deja sosit la Android 14, One UI 6
ChipsetQualcomm SM8550-AC Snapdragon 8 Gen 2 (4 nm)
CPUOcta-core (1×3.36 GHz Cortex-X3 & 2×2.8 GHz Cortex-A715 & 2×2.8 GHz Cortex-A710 & 3×2.0 GHz Cortex-A510)
GPUAdreno 740
Card slotFără
Memorie internă256GB 8GB RAM, 512GB 8GB RAM
Cameră principală12 MP, f/1.8, 24mm (wide), 1/1.76″, 1.8µm, Dual Pixel PDAF, OIS
12 MP, f/2.2, 123˚ (ultrawide), 1.12µm
Video4K@30/60fps, 1080p@60/240fps, 720p@960fps, HDR10+
Cameră selfie10 MP, f/2.2, 23mm (wide), 1.22µm
Video4K@30fps
WLANWi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e, tri-band, Wi-Fi Direct
Bluetooth5.3, A2DP, LE
NFCDa
RadioNu
USBUSB Type-C 3.2, OTG
SenzoriAmprentă (buton lateral), accelerometru, gyro, proximitate, compas, barometru
BaterieLi-Po 3700 mAh, non-removable
Încărcare25W cablu
15W wireless
4.5W reverse wireless
- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,062UrmăritoriÎmi place
1,251UrmăritoriVezi cont
66AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Parteneri
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!