Ești aici: Calculatorescu » Filme și seriale » Recomandări de filme de Crăciun

Recomandări de filme de Crăciun

Nu există o metodă mai bună de a intra în spiritul sărbătorilor de iarnă decât vizionarea unui film clasic de Crăciun.

De la comediile pline de umor la dramele care îți ating inima, există o varietate mare de filme care pot aduce un plus de magie în casa ta, iar despre o parte dintre acestea vorbim în articolul de mai jos:

It’s a Wonderful Life (1946)

Probabil cea mai emblematică poveste de Crăciun, acest film prezintă viața lui George Bailey, un bărbat care își reevaluează existența cu ajutorul unui înger în Ajunul Crăciunului.

- Advertisement -

Este un film ideal de vizionat cu familia, având un mesaj profund despre valoarea fiecărei vieți.

A Christmas Carol (1951)

Această adaptare clasică a operei lui Charles Dickens urmărește transformarea zgârcitului Ebenezer Scrooge într-un om generos și iubitor.

Vizitele celor trei fantome ale Crăciunului îl ajută pe Scrooge să înțeleagă adevărata semnificație a acestei sărbători și să se regăsească.

Home Alone (1990)

Home Alone este povestea unui băiat de 8 ani, Kevin McCallister, lăsat singur acasă de Crăciun, care trebuie să-și apere casa de hoți.

Comedia pe care sunt sigur că toți o cunoașteți abundă în scene amuzante și capcane ingenioase, fiind o alegere excelentă pentru o seară în familie, chiar și la a zecea vizionare.

Elf (2003)

Filmul descrie aventura lui Buddy, un om crescut de elfi în atelierul lui Moș Crăciun. Când află că este de fapt un om, pleacă în New York să-și găsească tatăl biologic. Elf este o comedie de familie care reflectă adevăratul spirit al Crăciunului.

The Polar Express (2004)

Bazat pe cartea pentru copii cu același nume, The Polar Express este o aventură animată despre un băiat care călătorește cu trenul magic către Polul Nord. Cu o grafică impresionantă pentru anul în care a apărut și povestea captivantă, filmul este perfect pentru o seară de Crăciun alături de copii.

Love Actually (2003)

Love Actually este o comedie romantică britanică ce explorează diferite forme de dragoste prin mai multe povești interconectate. Emoționant și amuzant, este un film pe care îl poți vedea oricând, dar se potrivește cu spiritul sărbătorilor de Crăciun.

- Advertisement -

The Santa Clause (1994)

Scott Calvin, interpretat de Tim Allen, îl întâlnește accidental pe Moș Crăciun pe acoperișul casei sale și îl sperie până când cade. De aici situația devine complicată fiindcă oamenii au nevoie în continuare de Moș Crăciun, dar soluția vine atunci când Scott preia rolul acestuia.

Miracle on 34th Street (1947)

Este un film de Crăciun clasic despre un bărbat care pretinde că este „adevăratul Moș Crăciun”. Când este considerat nebun și trimis în judecată, o fată și prietenii ei trebuie să dovedească veridicitatea afirmației sale pentru a-l salva.

The Holiday (2006)

The Holiday este o comedie romantică în care două femei schimbă casele pentru a scăpa de problemele lor amoroase. Este un film perfect de văzut singur/ă, alături de partener/ă sau de familie cu o cană de vin fiert în față.

National Lampoon’s Christmas Vacation (1989)

Filmul urmărește aventurile familiei Griswold în timpul sărbătorilor de Crăciun. În încercarea lor de a crea un Crăciun perfect, apar tot felul de situații comice. Este un film plin de umor, ideal pentru a-l viziona în familie.

White Christmas (1954)

Este un musical iconic de Crăciun cu Bing Crosby și Danny Kaye, care interpretează doi veterani de război care devin parteneri de divertisment și se îndrăgostesc de două surori.

Filmul include melodia clasică „White Christmas” pe care cu siguranță ai ascultat-i de mai multe ori până acum.

A Christmas Story (1983)

A Christmas Story este un film clasic de Crăciun despre un băiat numit Ralphie care visează să primească o pușcă cu aer comprimat pentru Crăciun. Filmul prezintă multe scene memorabile și este o privire nostagică asupra Crăciunului din perspectiva unui copil.

Die Hard (1988)

Deși Die Hard este adesea subiectul dezbaterilor dacă ar trebui sau nu să facă parte dintr-o listă de filme de Crăciun. Cu toate acestea, acțiunea are loc în Ajunul Crăciunului și înregistrează o creștere în popularitate de fiecare dată în perioada Crăciunului.

Bruce Willis joacă rolul unui polițist din New York care încearcă să-și salveze soția și alți ostatici dintr-o clădire de corporație din Los Angeles.

How the Grinch Stole Christmas (2000)

Această adaptare live-action a cărții clasice de Dr. Seuss urmărește povestea Grinch-ului, un personaj verde și cinic care urăște Crăciunul și încearcă să-l fure, dar în cele din urmă înțelege adevărata semnificație a sărbătorii.

Bad Santa (2003)

Această comedie neagră este despre un hoț de profesie care lucrează ca Moș Crăciun într-un magazin pentru a comite jafuri în Ajunul Crăciunului. Bad Santa este o comedie bună, dar pentru publicul matur.

Jingle All The Way (1996)

Arnold Schwarzenegger și Sinbad joacă rolul a doi tați care se luptă pentru a obține ultima figurină a unui erou de acțiune popular, Turbo Man, pentru copiii lor de Crăciun.

Jingle All The Way este o comedie hilară de familie care arată până unde sunt dispuși să meargă unii părinți pentru a face pe plac copiilor lor.

The Nightmare Before Christmas (1993)

Un clasic al lui Tim Burton, acest film de animație stop-motion urmărește povestea lui Jack Skellington, Regele Halloween-ului, care descoperă Crăciunul și încearcă să aducă bucuria sărbătorilor în lumea sa. Deși are elemente întunecate, filmul este plin de speranță și bucurie.

Scrooged (1988)

Aceasta este o adaptare modernă a filmului A Christmas Carol cu Bill Murray. Murray joacă rolul unui director de televiziune zgârcit care, ca și Scrooge, este vizitat de trei fantome de Crăciun. Scrooged este o combinație excelentă de umor și lecții de viață.

A Charlie Brown Christmas (1965)

A Charlie Brown Christmas este un clasic atemporal care urmărește povestea lui Charlie Brown în încercarea de a găsi adevărata semnificație a Crăciunului. Cu personajele sale memorabile și muzica iconică, acest film animat este o alegere perfectă pentru toate vârstele.

Christmas with the Kranks (2004)

Când fiica lor pleacă să lucreze pentru Pacea Corpului în Peru, Luther și Nora Krank decid să sară peste Crăciun și să plece într-o croazieră în Caraibe. Totul merge bine până când fiica lor decide să se întoarcă acasă, forțându-i să organizeze o petrecere de Crăciun în ultimul moment.


Aceasta este o listă de filme de Crăciun pe care le-am văzut de-a lungul timpului și mi-au plăcut. Nu am făcut un top fiindcă pentru unele titluri mi-ar fi imposibil să le găsesc un loc în acesta, dar sper să-ți ofere informația pentru care ai venit și că după acest articol ai câteva filme de Crăciun pe care vrei să le vezi.

Lista rămâne deschisă și voi încerca în fiecare an să revin cu titluri noi, iar dacă filmul tău preferat pentru această perioadă de sărbători nu se regăsește aici, mi-l poți recomanda în comentarii.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.
2 Comentarii
    • În ultimii ani nu prea am mai apucat să văd filme de Crăciun, dar poate reușesc să recuperez anul acesta și să fac un update articolului.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,061UrmăritoriÎmi place
1,297UrmăritoriVezi cont
68AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!