Ești aici: Calculatorescu » Știri » Orange folosește energia solară pentru a reduce emisiile de carbon

Orange folosește energia solară pentru a reduce emisiile de carbon

- publicat pe

Orange România a anunțat ieri instalarea a peste 200 de panouri solare noi pe acoperișul centrului de interconectare comunicații din Timișoara. Această inițiativă se adaugă celor din Constanța și Brașov din noiembrie 2022, respectiv mai 2023. Aproximativ 650 de panouri solare sunt instalate și funcționale, în total, în acest moment pe cele 3 centre de interconectare.

Se estimează că cele trei centre vor genera anual o cantitate de energie comparabilă cu media consumului anual al aproximativ 300 de locuințe care folosesc ~100kWh lunar. În zilele însorite de vară, panourile solare pot furniza până la 80% din energia necesară funcționării centrelor de date.

Această măsură face parte din inițiativa #NetZeroCarbon a grupului de a atinge neutralitatea CO2 până în anul 2040.

- Advertisement -
NetZeroCarbon orange

Pentru reducerea amprentei de dioxid de carbon asociată rețelei Orange, compania a anunțat la finalul anului trecut un program derulat pe o perioadă de 4 ani. Conform strategiei, prima etapă a inițiativei se derulează până în 2024 și urmărește dotarea cu panouri solare a 300 de site-uri de rețea, alături de 4 centre de interconectare comunicații și centre de date, urmând ca numărul acestora să continue să crească în a doua etapă, ce va dura până în 2026.

Acest program este complementar altor acțiuni #PentruMâine de protecția mediului, care au contribuit la o reducere a consumului de energie în 2022 de aproximativ 4GWh, precum:

  • înlocuirea surselor de curent continuu de pe locațiile de telecomunicații Orange cu unele de generație mai nouă, eficiente energetic.
  • înlocuirea instalațiilor de răcire tip compresor din sălile tehnice ale centrelor de date cu instalații tip free-cooling.
  • decomisionarea echipamentelor IT sau de rețea învechite tehnologic și înlocuirea cu altele noi, care îndeplinesc multiple funcții și sunt mai eficiente energetic.
  • implementarea de funcții de reducere a consumului de energie pe echipamentul radio în funcție de tehnologie, timp și trafic.
  • oprirea capacităților radio de tehnologii mai vechi a căror funcție se regăsește în tehnologiile radio noi.

În calitate de lider al pieței de telecomunicații din România, recunoaștem nevoia urgentă de a fi mult mai atenți la impactul pe care-l avem asupra mediului înconjurător, care necesită acțiune colectivă din partea tuturor sectoarelor societății. Investim în infrastructura de rețea pentru a oferi clienților noștri cea mai bună experiență de conectivitate și cele mai rapide rețele de fix și mobil 5G+ la nivel național, dar și în soluții prin care consumul nostru să fie mai responsabil. Înțelegem că operațiunile noastre au impact asupra mediului, astfel implementăm măsuri pentru a ne reduce amprenta de carbon, creșterea energiei regenerabile din rețeaua Orange fiind doar una dintre acțiunile noastre prioritare. Angajamentul Orange este de a atinge neutralitatea emisiilor de carbon până în 2040.

MARIUS MAICAN, TECHNOLOGY DIRECTOR, ORANGE ROMÂNIA.
- Advertisement -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

S-ar putea să te intereseze:

1,018UrmăritoriÎmi place
1,304UrmăritoriVezi cont
66AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!

close button