Cod Samsung pentru meniul ascuns

Ești aici: Calculatorescu » Telefoane » Cod Samsung pentru meniul ascuns

Puțini știu că există un cod Samsung pentru a accesa un meniu ascuns a-l telefonului, dar și pentru a afla dacă acesta este original sau nu.

Funcția de bază a meniului secret este cea de a afla dacă toate componentele telefonului funcționează cum trebuie. Vei vedea, în poza de mai jos, că poți verifica vibrația, senzorii, touchscreen-ul, difuzoarele, etc.


Am mai abordat subiectul acesta, pe scurt, și în articolul despre cum verifici un telefon pentru a afla dacă acesta este original sau nu. Îți recomand în continuare acel articol pentru a evita cumpărarea unui telefon fake deoarece, în articolul de față vorbim doar despre codul secret Samsung și despre funcțiile meniului.


Cum accesezi meniul secret Samsung

Pentru a accesa meniul secret Samsung, tot ce trebuie să faci este să tastezi codul *#0*# pe dispozitivul tău Samsung. Acesta va deschide meniul de mai jos. Despre acesta vorbim în continuare.

Ce conține meniul secret Samsung

Așa cum spuneam mai sus, după introducerea codului, meniul secret îți permite să testezi diferite funcții ale telefonului. Unele sunt utile pentru orice utilizator, iar altele nu oferă informații folositoare și sunt utilizate mai degrabă de cei de la service.

Dacă apeși pe sensor îți vor apărea foarte multe informații cu privire la senzorii din telefonul tău, inclusiv despre senzorul de proximitate despre care vorbeam în alt articol.

Pe butonul de touch îndată ce vei apăsa, pe ecranul tău, va apărea niște dreptunghiuri și pătrățele pe care trebuie să apeși pentru a verifica dacă fiecare parte din touchscreen funcționează.

Există teste chiar și pentru camerele telefonului prin meniurile mega cam și front cam.

Trei funcții care nu oferă prea multe informații sunt cele denumite Red, Green, Blue și Black. Acestea te ajută să testezi dacă ai probleme cu pixelii sau dacă telefonul nu afișează culorile așa cum ar trebui.

Dacă vrei să verifici S-pen-ul, folosești meniul S-Pen și vei fi pus să desenezi ceva sau să treci ușor cu pen-ul peste ecran fără să-l atingi (hover).

Cum ieși din meniul secret

Pentru a ieși din meniul secret este suficient să dai de două ori back pe touchscreen-ul telefonului tău. Eu am activat navigarea intuitivă care nu îmi mai arată butoanele în partea de jos a ecranului și tot ce a trebuit să fac ca să ies din acest meniu a trebuit să dau swipe up de câteva ori în partea dreapta a touchsceen-ului.

În concluzie, acest cod de verificare Samsung este util, atât celor care doresc să afle mai multe informații despre telefon, dar și celor care vor să testeze diferitele funcții pentru a vedea dacă acestea funcționează corespunzător. Așadar, acum știi încă o metodă în plus de verificare a unui telefon pentru a lua cea mai bună decizie atunci când dorești achiziționarea unuia la mâna a doua.

Știri din tehnologie – septembrie 2020

Începem articolul de luna aceasta cu lansarea Samsung Galaxy Z Fold2. Acest telefon îmbină designul îndrăzneț cu tehnologia avansată și oferă experiențe...
322FaniÎmi place
4AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G păreri | Hands-on Review

Am avut în teste Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G timp de o săptămână, iar în cele ce urmează am să-ți povestesc...

Știri din tehnologie – septembrie 2020

Începem articolul de luna aceasta cu lansarea Samsung Galaxy Z Fold2. Acest telefon îmbină designul îndrăzneț cu tehnologia avansată și oferă experiențe...

Cod Samsung pentru meniul ascuns

Puțini știu că există un cod Samsung pentru a accesa un meniu ascuns a-l telefonului, dar și pentru a afla dacă acesta...

Ce este Pinterest și de ce ar trebui să-l folosești în România

Pinterest în România este prezent încă din anul 2012. Cu toate astea multe persoane se întreabă chiar și acum ce este Pinterest...

Știri din tehnologie – august 2020

Astăzi (5 august) Samsung a găzduit primul eveniment virtual Galaxy Unpacked. Acesta a fost transmis în direct din Coreea.

Cuprins:

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Înscrie-te la newsletter

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!