Ghid de cumpărareCum alegi cel mai bun suport TV de perete

Cum alegi cel mai bun suport TV de perete

În general televizorul trebuie să fie perpendicular cu privirea ta și uneori acest lucru este imposibil de realizat fără un suport de perete bun.

De când am început și eu să simt nevoia aceasta de a avea ecranele la nivelul ochilor am început să caut cel mai bun suport TV pentru nevoile mele și de-a lungul timpului am schimbat câteva deoarece și mărimea televizorului a crescut odată cu trecerea anilor.

Dar cum alegi suportul TV de perete potrivit? În acest articol, te voi ghida și pe tine prin procesul de selecție, astfel încât să te asiguri că faci cea mai bună alegere.


Suport TV de perete A+ SP44T, reglabil, 32″-55″ 

  • unghi de mobilitate 5 grade;
  • greutate maximă suportată 35 kg.

Dimensiunile și greutatea TV-ului

În funcție de acestea vei știi spre ce modele să te orientezi și recomandarea mea este să cumperi un suport care poate susține mai mult decât greutatea televizorului tău din acest moment deoarece s-ar putea ca la un moment dat să-l schimbi ca mine și n-ar avea sens să dai banii de două ori pe suport.

Fiind o bucată de fier până la urmă suporturile sunt destul de rezistente și dacă nu vrei ceva cu braț reglabil cu siguranță peste 90% dintre cele valabile pe piață vor susține greutatea unui televizor normal.

Verifică standardul VESA

VESA (Video Electronics Standards Association) este un standard internațional pentru montarea televizoarelor și a altor dispozitive de afișare. Acesta descrie distanța dintre cele patru orificii de pe spatele unui televizor care sunt folosite pentru montare. Asigură-te că suportul de perete pe care îl alegi este compatibil cu dimensiunea VESA a televizorului tău.

Am întâlnit și televizoare care nu erau echipate cu acele orificii de pe spate pentru a monta suportul, caz în care e nevoie de ceva custom sau de a renunța la ideea de a-l mai pune pe perete.

Alege tipul potrivit de suport de perete

Există trei tipuri principale de suporturi de perete pentru televizoare: fixe, înclinabile și articulate.

  • Suporturile fixe țin televizorul plat împotriva peretelui și nu permit ajustarea unghiului după montare;
  • Suporturile înclinabile permit modificarea unghiului vertical;
  • Cele articulate pot fi extinse, înclinate și rotite astfel încât oferă o flexibilitate maximă;

Sfatul meu este să alegi dintre ultimele doua deoarece vei ajunge la concluzia că uneori ai nevoie să înclini televizorul pentru a ajusta unghiul, mai ales în încăperi unde ai soarele care bate spre ecranul acestuia.

Apropo de tipuri, dacă ar fi să intrăm în detalii mai tehnice, există suporturi de perete și pentru tavan/podea. Eu de acestea n-am avut nevoie, dar probabil pentru spațiile comerciale cele de tavan au mult sens și cele de podea pentru sălile de conferințe în zona din fața scenei.

Instalarea suportului de perete

Modul în care este instalat acesta este la fel de important ca suportul în sine. Asigură-te că acesta este prins corespunzător în perete pentru a evita orice neplăceri ulterioare.

Folosește tipul de prindere recomandat pentru peretele tău astfel încât să nu existe riscul ca acesta să se desprindă de perete.

Întrebări și răspunsuri frecvente

Pot monta orice televizor pe perete?

Majoritatea televizoarelor moderne pot fi montate pe perete, dar este important să verifici specificațiile produsului pentru a te asigura că este compatibil cu standardul VESA.

Este greu să instalezi un suport de perete pentru televizor?

Instalarea unui suport de perete poate fi complicată dacă nu ai uneltele necesare. Dacă nu ești sigur pe tine, cel mai bine să angajezi un profesionist.

Poate suportul de perete să strice televizorul?

Suportul în sine nu poate strica televizorul. Însă, instalarea sa incorectă poate duce la căderea acestuia.

Sper că acest articol te-a ajutat să înțelegi mai bine cum să alegi cel mai bun suport de perete pentru televizorul tău.

Nu uita să te asiguri că suportul TV pe care îl alegi se potrivește cu dimensiunile, greutatea și modelul televizorului tău.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!