Ghid de cumpărareCum alegi cel mai bun amplificator WiFi

Cum alegi cel mai bun amplificator WiFi

Cu avansarea tehnologiei și creșterea dependenței de internet, o conexiune WiFi stabilă și puternică a devenit o necesitate în viața de zi cu zi. Cu toate acestea, există situații în care semnalul WiFi nu ajunge în toate colțurile casei sau biroului. Ei bine, aici intervine un amplificator WiFi, un dispozitiv care extinde și îmbunătățește semnalul rețelei wireless.

În acest articol, vom discuta despre ce este un amplificator WiFi, cum funcționează și care este cel mai bun amplificator WiFi de pe piață.

Ce este un amplificator WiFi?

Un amplificator WiFi, cunoscut și sub numele de extender sau repeater, este un dispozitiv electronic care preia semnalul WiFi de la un router și îl extinde pentru a acoperi zonele în care semnalul este slab sau inexistent. Acesta funcționează prin preluarea semnalului existent, amplificarea și retransmiterea acestuia către dispozitiv.

Cel mai bun amplificator WiFi

Extender-ul Wi-Fi WowStep

wowstep wifi repeater

Cu o frecvență de 2.4 GHz și o rată de transfer de 300 Mbps, acesta este potrivit pentru navigarea pe web, streaming și alte activități online de bază. Datorită celor patru antene externe, acest extender este capabil să ofere o acoperire extinsă și un semnal stabil.

Interfața RJ-45 oferă conectivitate prin cablu, iar standardul WiFi 802.11 b/g/n asigură compatibilitatea cu majoritatea dispozitivelor moderne. În ceea ce privește securitatea, dispozitivul suportă protocoalele de criptare 64/128 bit WEP, WPA/WPA2, precum și WPA-PSK/WPA2, asigurând astfel o conexiune sigură.

Cu dimensiuni compacte de doar 10 cm și o greutate de 180 g, acest extender este ușor de instalat și nu va ocupa mult spațiu. Pachetul vine complet cu un manual de utilizare, un cablu de internet și, desigur, extenderul Wi-Fi.

Cum amplasezi un amplificator WiFi?

Atunci când instalezi un amplificator WiFi, este esențial să îl plasezi într-o zonă în care semnalul WiFi al routerului este încă puternic. Dacă îl plasezi într-o zonă cu semnal slab, amplificatorul va prelua un semnal slab și îl va extinde, ceea ce nu va îmbunătăți semnificativ calitatea conexiunii.

Majoritatea amplificatoarelor WiFi moderne vin cu două antene: una pentru a primi semnalul și cealaltă pentru a-l retransmite. De asemenea, unele modele avansate au și opțiuni pentru a crea o nouă rețea WiFi, separată de cea originală, pentru a asigura o mai bună gestionare a traficului de date.

Factori de luat în considerare în alegerea unui amplificator WiFi

  1. Viteză de transmisie: Viteza de transmisie a datelor este unul dintre cei mai importanți factori. Este măsurată în Mbps (megabiți pe secundă) și variază în funcție de model și tehnologie.
  2. Compatibilitate: Asigură-te că amplificatorul este compatibil cu routerul și dispozitivele tale.
  3. Ușurința de instalare: Optează pentru un model care vine cu instrucțiuni clare și o interfață de utilizator prietenoasă.
  4. Preț: Prețul este un factor important, dar nu trebuie să compromiți calitatea pentru a economisi bani.

Un amplificator WiFi este o soluție excelentă pentru extinderea semnalului WiFi în zonele greu accesibile ale casei sau biroului. În funcție de nevoile tale, există o varietate de opțiuni disponibile pe piață.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!