Ești aici: Calculatorescu » Știință » Ce sunt numerele naturale + exemple

Ce sunt numerele naturale + exemple

Numerele naturale formează baza sistemului nostru numeric și sunt esențiale pentru a înțelege matematica și științele de bază. În acest articol, vom explora ce înseamnă un număr natural și vom nota câteva exemple pentru a ilustra această clasă de numere.

Ce sunt numerele naturale?

Numerele naturale sunt cele mai simple numere pe care le folosim în calculele noastre de zi cu zi. Ele încep de la 1 și merg până la infinit, fără niciun semn, fracțiune sau zecimală. Sunt numerele pe care le folosim să numărăm și, prin urmare, sunt adesea numite și numere de numărare.

În unele contexte matematice, numerele naturale pot include și zero. În acest sens, numerele naturale pot fi definite ca numere întregi pozitive sau numere întregi non-negative, în funcție implicarea lui zero sau excluderea acestuia.

- Advertisement -

Exemple de numere naturale

Iată câteva exemple de numere naturale, presupunând că definim numerele naturale ca numere întregi pozitive:

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16…

Dacă includem și zero în setul nostru de numere naturale, lista ar începe așa:

0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15…

În ambele cazuri, lista poate continua la infinit.

Importanța numerelor naturale

Numerele naturale sunt elementul de bază al tuturor celorlalte numere cu care lucrăm în matematică. Folosim numere naturale pentru a număra obiecte, pentru a măsura cantități și pentru a ordona elemente. Ele formează baza pentru concepte mai complexe, cum ar fi numerele întregi (care includ numerele naturale plus numerele negative), numerele raționale (care includ fracțiile), numerele reale (care includ și numerele iraționale), și așa mai departe.

Așadar, numerele naturale reprezintă fundația pe care se construiește întregul nostru sistem numeric și înțelegerea acestora este primul pas în învățarea matematicii ajutându-ne astfel să ne dezvoltăm abilitățile de gândire logică și facilitând rezolvare a problemelor.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,063UrmăritoriÎmi place
1,273UrmăritoriVezi cont
67AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!