Wordpress Ce înseamnă Web Shared Hosting pentru blogul sau site-ul tău

Ce înseamnă Web Shared Hosting pentru blogul sau site-ul tău

Era tehologiei evoluează atât de repede încât am trecut foarte repede de la blog la video, dar a avea un site/blog este absolut necesar pentru o afacere sau pentru construirea unui brand personal. Pe lângă nume, locul unde ții site-ul este și el foarte important, astfel, azi vorbim despre ce este Web Shared Hosting și cui i se adresează acest serviciu.

Aceasta este cea mai puțin costisitoare opțiune de hosting datorită faptului că site-ul tău se află pe același calculator cu altele.

Ca să facem o comparație e ca și cum ai împărți un apartament cu cineva. Ai aceeași bucătărie, baie, hol, sufragerie, diferența fiind dormitorul tău. În cazul unui serviciu de tip shared hosting, împarți SSD-ul, Procesorul, memoria și banda pe care circulă traficul cu altcineva.

Găzduirea de tip shared este recomandată pentru afacerile și bloggeri la început de drum întrucât nu au nevoie de foarte multe resurse pentru site și un upgrade al serviciilor se poate face simplu și rapid.

De reținut este faptul că doar tu și compania de hosting aveți acces la datele site-ului și celelalte site-uri, deși se află fizic pe un calculator împreună cu al tău nu te vor afecta în vreun fel deoarece există restricții despre cât de multă memorie/bandă/procesor poate folosi fiecare dintre site-urile dintr-un cPanel (locul de unde îți administrezi site-ul).

Nevoia de a face upgrade la un serviciu de hosting mai bun apare atunci când traficul site-ului devine prea mare și calculatorul folosit în prezent nu mai face față.

De ce să alegi găzduirea shared?

Este cea mai accesibilă și ieftină soluție de hosting și are un raport calitate-preț excelent. Aceasta funcționează fără probleme și pe site-uri cu trafic ridicat și mentenanța pe partea de hardware este doar responsabilitatea firmei de la care cumperi, tu doar ai nevoie de un programator să se ocupe de contul de cPanel unde ai site-ul înregistrat, cont la care doar tu și firma de hosting aveți acces.

Odată cumpărat pachetul de sharing, următorii pași pe care trebuie să îi urmezi sunt: înregistrarea nameserverelor pe site-ul de unde ai cumpărat numele site-ului tău (ex. ROTLD), instalarea WordPress sau a altei platforme pe care site-ul va rula și configurarea blogului (nume, setări, pluginuri, etc.) și postarea articolelor.

Partea bună este că de instalarea WordPress te poți ocupa chiar tu cu ajutorul unui tutorial de pe YouTube deoarece în cPanel vei găsi ceva ce se numește Softaculos și prin intermediul lui vei avea WordPress instalat, bază de date creată plus cont și parolă de administrator în doar câteva click-uri


P.S. pe calculatorescu.ro avem găzduire de la Simplenet și până acum n-am avut nici o problemă cu ei și la orice întrebare au răspuns rapid. Vă las mai jos un link în caz că aveți nevoie să schimbați providerul sau acum vă gândiți să vă deschideți un site.

Vezi oferta Simplenet.

P.S.2. dacă ți-ai făcut un site pe WordPress s-ar putea să te intereseze și articolul meu despre plugin-urile recomandate pentru această platformă.

Știri din tehnologie – noiembrie 2019

Luna noiembrie 2019 începe cu o serie interesantă de știri din tehnologie și, pentru prima dată, voi începe să introduc în listă...
145FaniÎmi place

Articole recente

Ce este memoria cache și cum poți să o ștergi

Cu siguranță ai auzit de memoria cache și te-ai intrebat ce este ea și dacă trebuie să o ștergi sau nu. Ei bine, în...

Cele mai bune browsere de internet

Să facem un top cu cele mai bune browsere de internet ar fi aproape imposibil în acest moment deoarece competiția este foarte...

Știri din tehnologie – noiembrie 2019

Luna noiembrie 2019 începe cu o serie interesantă de știri din tehnologie și, pentru prima dată, voi începe să introduc în listă...

Care sunt avantajele sistemului de operare Linux

Cele mai populare sisteme de operare pentru calculatoare și laptopuri sunt fără îndoială Windows și iOS de la Apple, dar ele nu sunt singurele...

Metode de recuperare fișiere șterse din greșeală (gratuite)

Cu siguranță ți s-a întâmplat să ștergi din greșeală fișiere la un moment dat și să nu știi cum să le recuperezi. Iar dacă...

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Înscrie-te la newsletter