Ești aici: Calculatorescu » Hardware » Boxe active vs. boxe pasive | diferențe și opinii

Boxe active vs. boxe pasive | diferențe și opinii

Atunci când vine vorba de configurarea unui sistem audio, fie că este pentru acasă, pentru un studio de înregistrări sau pentru un eveniment live, o întrebare comună este: ar trebui să aleg boxe active sau pasive?

Înțelegerea diferențelor cheie între aceste două tipuri de boxe este esențială pentru a face alegerea potrivită conform nevoilor tale în ceea ce privește partea audio.

De curând m-am confruntat și eu cu această decizie și am ajuns la concluzia că ideal nevoilor mele de a avea un sunet de calitate în birou pentru a edita și asculta muzică este să aleg două boxe active, alături de Focusrite Scarlett Solo.

- Advertisement -

Dar ca și tu să poți lua o decizie în cunoștință de cauză, mai jos discutăm despre avantajele și dezavantajele ambelor tipuri de boxe.

Ce sunt boxele active?

Boxele active, cunoscute și sub numele de boxe autoamplificate, vin un amplificator integrat ceea ce înseamnă că pot fi conectate direct la o sursă de semnal (cum ar fi un mixer, player, smartphone, etc.) fără a necesita un amplificator extern.

Avantajele boxelor active

Deoarece componentele sunt construite să lucreze împreună, boxele active au un general un grad de compatibilitate și eficiență mai mare.

Așadar, avantajele principale sunt:

  • Conveniență: Nu necesită un amplificator extern sau crossover, ceea ce le face mai ușor de instalat și configurat.
  • Portabilitate: Fiind autoamplificate, sunt ideale pentru evenimente live sau pentru DJ, deoarece sunt mai ușor de transportat și configurat.
  • Calitate a sunetului: Producătorii pot optimiza amplificatorul pentru a lucra perfect cu componentele boxei, oferind adesea o calitate a sunetului superioară.

Dezavantajele boxelor active

  • Prețul: Pot fi mai scumpe decât boxele pasive. Dar în cazul celor pasive trebuie să ții cont și de amplificator.
  • Reparabilitate: Dacă amplificatorul integrat se defectează, întreaga boxă trebuie trimisă pentru reparații.

Ce sunt boxele pasive?

Boxele pasive nu includ un amplificator intern, având nevoie de unul extern pentru a procesa semnalul audio și pentru a alimenta boxele.

Sunt frecvent utilizate în sistemele home audio și cel mai probabil boxele 5.1 sau 2.1 pe care le folosești deja funcționează pe acest sistem. În general și boxele clasice de la PC funcționează asemănător, amplificatorul fiind prezent doar în una dintre boxe.

Avantajele boxelor pasive

  • Flexibilitate: Permite utilizatorilor să aleagă propriul amplificator, oferind mai mult control asupra puterii și modului în care este procesat sunetul.
  • Costul: De obicei, sunt mai accesibile decât boxele active.
  • Reparabilitate și upgrade-uri: În caz de defecțiune, doar componenta afectată (boxa sau amplificatorul) trebuie reparată sau înlocuită.

Dezavantajele boxelor pasive

  • Complexitate: Necesită cunoștințe suplimentare pentru alegerea și configurarea corectă a amplificatorului.
  • Mai multe echipamente: Necesită achiziționarea unui amplificator și, uneori, a unui crossover extern, ceea ce poate duce la un sistem mai complex și mai greu de gestionat.

Prin urmare, atunci când trebuie să alegi dintre boxe active sau pasive depinde de mai mulți factori, inclusiv de buget, portabilitate, calitatea sunetului dorită și preferințele personale în ceea ce privește configurarea audio.

Boxele active oferă o soluție „all-in-one” convenabilă și ușor de utilizat, în timp ce boxele pasive oferă flexibilitate și posibilitatea de a personaliza sunetul.

- Advertisement -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,061UrmăritoriÎmi place
1,297UrmăritoriVezi cont
68AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!