Aplicația TikTok în România | de ce este atât de populară

Ești aici: Calculatorescu » Aplicatii android » Aplicația TikTok în România | de ce este atât de populară

În articolul acesta vorbim despre TikTok România sau mai exact despre cum a crescut această aplicație în 7 zile cât altele în 7 ani și ce a făcut-o așa populară în România.

Am descoperit aplicația TikTok din întâmplare acum câteva luni bune, dar deja era destul de populară în rândul tinerilor și încet încet își făcea loc și printre cei trecuți de vârsta adolescenței.

TikTok este o aplicație axată pe divertisment care îți permite să înregistrezi clipuri scurte, să adaugi efecte pe ele și să le distribui foarte ușor către utilizatorii aplicației. De asemenea, poți adăuga melodii pe fundal, motiv pentru care TikTok este foarte popular și pentru clipurile de tip lip sync.

De ce este TikTok atât de popular?

Făcând o analogie între restaurante și fast food am putea spune că YouTube este un restaurat și TikTok este un fast food deoarece reușește să livreze conținut entertaining foarte mult într-un timp foarte scurt. Ușurința cu care treci de la un clip la altul, dar și optimizarea algoritmului care decide ce conținut să îți arate fac din TikTok o aplicație de care te desprinzi cu greu.

Există multe canale de TikTok românești foarte populare printre care le amintim pe Dania, cu 2.7 milioane de urmăritori în momentul scrierii articolului, Andra Gogan cu 3.7 milioane de urmăritori și Delia Matache cu 463k urmăritori.

Marele avantaj pe care în are în fața competitorilor este faptul că este incredibil de simplu să creezi conținut video și să îl editezi direct prin intermediul aplicației. Acest lucru este posibil datorită faptului că lungimea conținutului este destul de scurtă, în jur de 15-20 de secunde maximum și dispui, în mod gratuit, și de o bibliotecă de sunete/muzică plus alte efecte create de ceilalți utilizatori.

Ar mai fi de spus și faptul că TikTok este fostul Musical.ly. Acesta a fost cumpărat de o companie din China cu suma de 1 miliard de dolari în anul 2017 și de atunci au investit într-un proces de rebranding, iar în ziua de astăzi are peste 1 miliard de download-uri.

Aplicația este disponibilă în mod gratuit în Google Play și poate fi descărcată de aici.

Eu n-am găsit încă o oportunitate pentru a deschide un cont de TikTok și am rămas în perioada aceea în care îi urmăresc pe ceilalți și mă bucur când văd persoane cunoscute prin clipurile care îmi apar în feed.

Concluzia este că TikTok în România are un succes uriaș și chiar dacă ai spune la prima vedere că oamenii doar se prostesc acolo, conținutul este atât de bine recomandat utilizatorilor încât reușește să te țină cu aplicația deschisă mult mai mult decât plănuiai. Spre exemplu, eu acum consider că primesc un conținut de calitate și chiar îmi face plăcere să deschid aplicația din când în când.

Știri din tehnologie – septembrie 2020

Începem articolul de luna aceasta cu lansarea Samsung Galaxy Z Fold2. Acest telefon îmbină designul îndrăzneț cu tehnologia avansată și oferă experiențe...
322FaniÎmi place
4AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G păreri | Hands-on Review

Am avut în teste Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G timp de o săptămână, iar în cele ce urmează am să-ți povestesc...

Știri din tehnologie – septembrie 2020

Începem articolul de luna aceasta cu lansarea Samsung Galaxy Z Fold2. Acest telefon îmbină designul îndrăzneț cu tehnologia avansată și oferă experiențe...

Cod Samsung pentru meniul ascuns

Puțini știu că există un cod Samsung pentru a accesa un meniu ascuns a-l telefonului, dar și pentru a afla dacă acesta...

Ce este Pinterest și de ce ar trebui să-l folosești în România

Pinterest în România este prezent încă din anul 2012. Cu toate astea multe persoane se întreabă chiar și acum ce este Pinterest...

Știri din tehnologie – august 2020

Astăzi (5 august) Samsung a găzduit primul eveniment virtual Galaxy Unpacked. Acesta a fost transmis în direct din Coreea.

Cuprins:

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Înscrie-te la newsletter

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!